• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Borçlu 190 bin abonenin elektriği kesilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK – DİCLE EDAŞ yazılı basın açıklaması yaparak, özelleşme sonrasında borcunu ödememekte direnen ve sayıları 190 bini bulan abonenin elektriğini kesmeye başladığını duyurdu.

 

Açıklamanın devamında; Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta son günlerde yapılan ödemeler ve kesme işlemlerinin ardından, kesme işlemi uygulanacak abone sayısının 190 binli seviyeye indiğini belirtti.

 

Açıklamada, Dicle Elektrik bünyesindeki Dicle Elektrik Perakende Satış A.Ş. (DEPSAŞ), özelleşme sonrası borcu bulunan aboneler için faiz affı kampanyasını en son 31 Aralık 2013 tarihine kadar uzattıldığı hatırlatıldı.

 

Açıklamada ayrıca, “Kampanyaya abonelerden ciddi bir talep gelirken, abonelerin yüzde 15’inin sunulan imkânlara rağmen borcunu ödememekte direndiği belirlendi. Bunun üzerine, daha önceden kamuoyuna ilan edilen borçlu abonelerin elektriklerini kesme işlemine, yeni yıl tatilinin ardından başlandı.” denildi.

 

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) ekiplerinin, borçlu abonelere yönelik elektrik kesme uygulamasına Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta eş zamanlı olarak başlandıklarının ifade edildiği açıklamada, özellikle ilçe ve köylerde yaşayan elektrik abonelerinin mağdur olmamaları için yeni dönemi dikkate alarak borçlarını ödemelerinin beklendiği kaydedildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir