• DOLAR 32.535
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2432.14
  • ...
Orta Afrika`da 1 Milyon Kişi Evini Terk Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Orta Afrika Cumhuriyeti`nde yaşanan etnik çatışmalar dolayısıyla yaklaşık bir milyon kişinin evlerini terk ettiği, 4,5 milyonluk ülke nüfusunun yarısının yardıma muhtaç olduğu bildirildi.

BM Güvenlik Konseyi, son dönemde kanlı çatışmalara sahne olan Orta Afrika Cumhuriyeti`ndeki son durumu ve alınması gereken tedbirleri görüştü.

Konseye sunum yapan BM Genel Sekreteri`nin siyasi işlerden sorumlu yardımcısı Jeffrey Feltman, ülke nüfusunun yarısı olan 2,2 milyon kişinin insani yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi.

Ülkenin başkenti Bangui`de yaşanan çatışmalarda yaklaşık 750 kişinin hayatını kaybettiğini dile getiren Feltman, başkent dışındaki bölgelerde can kaybı sayısının çok daha fazla olduğunu vurguladı.

Hristiyan "Anti-Balaka" grupları olarak adlandırılan milislerin saldırı artarak devam ettiğini ve her geçen gün hayatını kaybeden müslümanların sayısının arttığını kaydeden Feltman, ülkede din temelli bölünmenin derinleştiğini dile getirdi.

Çatışmaların ve güvenlik sorunlarının yardım ulaştırılmasını sekteye uğrattığını da ifade eden Feltman, BMGK`dan ülkedeki çatışmaların sona erdirilmesi ve insanlık suçu işleyenlerin yargı önüne çıkarılmasının sağlanmasını istedi.

Orta Afrika Cumhuriyeti`nde aralık ayında çatışmaların artması nedeniyle BMGK ülkedeki barışgücü askeri sayısını 2 bin 500`den 3 bin 500`e çıkarmayı kararlaştırmış, Fransa da ülkeye bin 600 asker göndermişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir