• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Kürt halkına yaptığınız saldırılardan vazgeçin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR – HÜDA PAR İzmir İl Teşkilatı, HÜDA PAR’ın Muradiye ve Cizre’de parti üyesi Abdullah K. isimli bir vatandaşın evine molotof bombası atılmasıyla ilgili basın açıklaması yaptı.
 
İl teşkilatı adına basın açıklamasını okuyan başkan Hüseyin Şani, “Hafta içinde Van ili Muradiye ilçesi Parti binasına ve Şırnak ili Cizre ilçesi HÜDA PAR ilçe teşkilatına bağlı üyelerimiz, parti tanıtımı kapsamında broşür dağıtırken gözü dönmüş PKK/BDP’li çeteler tarafından molotoflu ve taşlı saldırılara maruz kalmışlardır. Ayrıca yine Cizre ilçesinde parti üyemiz Abdullah K’nin evine aynı çeteler tarafından molotof bombalı saldırı yapılmıştır.” dedi.
 
“PKK/BDP çevresi saldırıları stratejiye dönüştürdü”
PKK/BDP’nin HÜDA PAR’a yapılan saldırıları adeta stratejiye dönüştürdüğünü belirten Şani, “Kurulduğumuz günden bu yana malum çevreler tarafından, halkımızın partiye olan teveccühünü kırmak için sürekli saldırılar yapılmaktadır. Parti teşkilatlarımıza ve gönüllülerimize yönelik yüzden fazla saldırı gerçekleştirilmiştir. Seçimlerin yaklaşması ve halkın teveccühünün artmasıyla birlikte bunu hazmedemeyen çevreler saldırılarını da artırmıştır. PKK ve BDP’nin HÜDA PAR’a yapılan menfur saldırıları stratejiye dönüştürdüğü anlaşılmaktadır. Menfur saldırılar, fikri olarak halka bir şey veremeyen PKK ve BDP’nin düştüğü acziyetin bir tezahürüdür.” diye konuştu.
 
“Failleri bulmayan devlet, bölgedeki huzursuzluğun sebebi olur”
“Güvenlik güçlerinin bu saldırgan faillere karşı hiçbir somut adım atmaması ve bu durumun yıllardır devam etmesi komplocu karanlık güçlerin işbirliğinin algısını bizlerde oluşturmuştur” diyen Şani, sözlerini şöyle sürdürdü; “Hür Dava Partisi İzmir İl Başkanlığı olarak, bu saldırıları yapan faillerin biran önce bulunmasını talep ediyoruz. Bugüne kadar yapılan yüzlerce saldırının failini ortaya çıkarmayan devlet yetkilileri, bölgede çıkacak herhangi bir huzursuzluğun sorumlusu olurlar. Seçimlerin yaklaşmasıyla beraber eğer yeterli önlemler alınmazsa saldırılar daha da artacaktır. Fırat’ın ötesindeki hukuksuzlukları görmezden gelen yetkililer bu sorumluluğun altında kalacaklardır.”
 
“PKK/BDP Kürt halkına saldırıyor”
PKK/BDP’ye bağlı çetelerin Kürt halkına saldırarak düşmanlıklarını belli ettiklerini vurgulayan Şani, “Bu saldırıları yapan çetelere sesleniyoruz; bu saldırılarınız beyhudedir. Sizleri yönlendirenler halkımızın düşmanlarıdır ve siz de bu halk düşmanlarına hizmet etmektesiniz. Halkımız ve partimiz hiçbir saldırıya boyun eğmemiş ve eğmeyecektir. Suskunluğumuz edepsizliğinizden değil, edebimizdendir. Hür Dava Partisi edebi ve ahlakıyla toplumumuz içinde kısa sürede örnek gösterilen bir camiadır. Artık halkımıza karşı yaptığınız bu saldırılardan vazgeçin.” dedi.
 
Şani, son olarak; “Bizler HÜDAPAR İzmir Teşkilatı olarak saldırıya uğrayan tüm parti üye ve gönüldaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve bu olayların tekrar yaşanmamasını arzu ediyoruz.” temennisinde bulundu. (İlyas Yıldız – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir