• DOLAR 32.423
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2327.911
  • ...
Esad`ın Varil Bombaları Can Almaya Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞAM -HALEP - Suriye İnsan Hakları Örgütü`nden (SNHR) yapılan açıklamaya göre, Esed güçlerinin muhaliflerin denetiminde olan bölgelere hava destekli düzenlediği saldırılarda Halep`te 30, başkent Şam`ın banliyölerinde 17, Dera`da 9, Kuneytra`da 5, İdlib`de 4, Humus ve Haseke`de 3`er ve Hama`da 1 olmak üzere toplam 72 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi`nden (LCC) yaptığı açıklamada da Irak Şam İslam Devleti`nin (IŞİD) İdlib`in Darkuş beldesinde Özgür Suriye Ordusu`na (ÖSO) ait bir kontrol noktasına bomba yüklü araçla saldırı düzenlediği, saldırıda onlarca kişinin öldüğü ve yaralandığı belirtildi.

Ölü sayısına ilişkin bilgi verilmeyen açıklamada, yaralıların bazılarının Türkiye`ye gönderildiği ifade edildi.

Derkuş`ta bombalı araçla saldırı

Öte yandan, Suriye`nin Türkiye sınırına yakın Derkuş kasabasında bomba yüklü aracın patlaması sonucu ölü ve çok sayıda yaralı olduğu öğrenildi. Yaralılardan 8`i yakınlarının yardımıyla getirildiği Hatay`da tedavi altına alındı.

Patlamanın ardından bölgede el-Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensupları arasında çatışma çıktı. Çatışmalardan kaçan çoğunluğu kadın ve çocuk yaklaşık 300 Suriyelinin Altınözü ilçesine bağlı Karbeyaz beldesi sınırından Türkiye`ye sığındığı, bu kişilerin bölgedeki çatışmaların durmasının ardından istekleri doğrultusunda ülkelerine döndüğü öğrenildi.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir