• DOLAR 32.512
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2422.666
  • ...
HÜDA-PAR: `Fitne Ateşi Kendilerini Yakacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN-Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR)Kızıltepe ilçe Teşkilatı, Kızıltepe’deki Yerel ve Ulusal Basınla akşam yemeğinde bir araya gelerek, son birkaç gün içinde Şırnak’ın Cizre ilçesi ve Van’ın Muradiye ilçesinde üye ve partilerine  yönelik  yapılan saldırılarla  ilgili bir basın açıklaması yaptı.
 
Basın açıklamasını HÜDA-PAR Kızıltepe ilçe Teşkilatı adına,  Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Mahmut  Kılıç  yaptı.
 
Mahmut Kılıç yaptığı  açıklamada, “Son zamanlarda Kürdistan’da oluşan olumlu ortamı bozmaya ve gelişen huzur ortamını yıkmaya çalışan çetelerin, masum ve sivil Kürt halkına karşı sindirme amaçlı saldırılarına, Şırnak’ın Cizre ilçesi ve Van Muradiye ‘de yeni iki utanç halkası daha eklenmiştir. PKK ve BDP ‘nin desteği ile, bölge halkını çeteci yaklaşım ve saldırılar ile dizayn etmek için başarıyı şiddette görenler, asla başarıya ulaşamazlar. Her fırsatta Kürt halkına şiddet uygulayan ve şiddeti bir iktidar aracı olarak gören bu zihniyetin, çok yakında hüsrana uğrayacağını, tek tipçi zihniyet dayatmalarının, Kürt halkı tarafından kabul görmeyeceğini bu çetelerin bilmesi gerekir. Bütün Dünyada tedavülden kalkmış Marksist, Leninist  ideoloji  ve Stalinist baskıcı zorba tek tip parti anlayışının, Kürdistan’da uygulanabilmesi ve hayat bulmasına imkan yoktur.” dedi.
 
Köhneleşmiş zihniyetlerin Kürt halkına dayatılmasının, Kürtçülük adına utanç verici bir durum olduğunu beliretn Kılıç, “Kürt halkını temsil ettiğini iddia edenlerin Kürt halkına yapılan saldırıları kınama yerine saldırganları cesaretlendirici ve sırtlarını sıvayıcı tavır takınmalarını esefle kınıyoruz.  BDP’ nin Müslüman Kürt halkına yapılan saldırıların arkasında durması, saldırıları kınamaması, BDP’yi Kürt halkının gözünde saldırıların ortağı  yapmaktadır. BDP’nin bu süreçten karlı çıkacağını zan etmesini hayretle izliyoruz. Sorumsuzca yapılan saldırılar ile,  Kürdistan’da sönmüş fitne ateşini yeniden yakılmaya çalışıldığının farkındayız.  30 yıldır savaştıkları Devletle barış masasına oturup Kürt halkına şiddet uygulamaları  da manidardır. Saldırganların yakmaya çalıştıkları fitne ateşinin kendilerini de yakacağını bilmelerini istiyoruz. Baskı ve dayatmaların Müslüman kesimleri sindiremeyeceğini, aksine saldırgan kesimleri hem vicdanlarda hem de meydanlarda mahkum edeceğinin bilinmesi gerekir. Kaos ve  kan dökücülüğü, halk iradesine pranga vurma aracı olarak gören çevrelerin hüsrana uğrayacağını,  şiddetin kendilerine geri döneceğini ifade etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.
 
 Kılıç açıklamanın sonunda, “ 30 yıldır Kürt halkının başına sardıkları şiddet sarmalının, barış süreci ile bitmesi ümitlerinin yeşerdiği bu günlerde, farklı isimlerle Kürt halkına şiddeti dayatmalarını nefretle kınıyoruz. ” dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir