• DOLAR 32.383
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.779
  • ...
Son 20 yılın en çetin kışı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Kanada ve ABD`nin kuzeydoğusunda geçen hafta etkili olan 16 kişinin hayatını kaybettiği kar fırtınasının hemen ardından bölgede son 20 yılın en soğuk günleri yaşanmaya başlandı. Kutup girdabından adı verilen doğa olayının neden olduğu soğuk hava sistemi, ülkenin birçok eyaletinde yaşamı adeta felç etti.
 
Herkül kar fırtınasının etkisinden tam olarak kurtulamayan ülkenin birçok bölgesinde en düşük hava sıcaklığı rekor seviyesine ulaştı.
 
Öldürücü olarak nitelendirilen soğuk hava sisteminin yüksek dereceli ani ısı değişikliklerine yol açabileceğine dikkati çeken yetkililer, olası donma riskine karşı kendilerini güvende hissetmeyenlerin kentlerdeki sığınma evlerine gitmelerini istedi. Eksi 15 derece ve altındaki sıcaklıklarda görülen bölgesel donmaların 10 dakika gibi süre içinde gerçekleşebileceğini de hatırlatan yetkililer, vatandaşlara çok gerekli olmadıkça dışarı çıkmamaları uyarısında bulundu.
 
-3 bin 700 uçuş iptal edildi -
Herkül kar fırtınası nedeniyle geçen hafta 10 binden fazla uçuşun gerçekleşemediği ABD`de, haftanın ilk mesai saatlerinde 3 bin 700`den fazla uçuşun iptal edildiği öğrenildi. Gerçekleşebilen uçuşların bir bölümünde ise rota değişiklikleri ve gecikmeler yaşandı. Colorado eyaletinin Pitkin şehrinde, olumsuz hava koşulları nedeniyle pazar günü düşen jetteki 3 kişi hayatını kaybetti. New York`taki JFK Havaaalanı`nda da iniş sırasında bir uçağın kayarak kara saplandığı belirtildi. Kimsenin yaralanmadığı olay sonrası havaalanındaki uçuşlar uzun süre gerçekleşemedi.
 
Ülkenin farklı eyaletlerinde birçok okul ve iş yeri tatil edildi. Karayolu ulaşımını olumsuz etkileyen ve çok sayıda kazaya sebep olan soğuk hava sisteminden tren seferi de etkilendi. Bazı tren seferleri iptal edilirken, çok sayıda seferde gecikmeler yaşandı. Soğuk hava şehir içi otobüs ve metro seferlerini de etkiledi.
 
Spor karşılaşmalarının iptal edilmesine neden olan soğuk havaya rağmen gerçekleşenler müsabakalar sırasında seyircilere ücretsiz sıcak içecekler ve el ısıtıcıları dağıtıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir