• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

BİTLİS- Öğretmenevinde yapılan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı tanıtım rehberi toplantısına, Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz, Kurum Amirleri ve STK ve Esnaflar katıldı.

 

Programda konuşan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Kalkınma Bakanlığı  veya Devletin yatırımcıya verdiği desteklerin çoğunun yatırımcılar veya vatandaşlar tarafından bilinmediğini söyledi.

 

Yurdakul, desteklerin tanıtılması amacıyla böyle bir toplantının yapıldığını belirterek, “Biz de bu destekleri, gerek kırsal kalkınma gerekse sanayi kalkınması anlamında sizlerle paylaşalım istedik. Eğer biz bu tanıtım sonunda Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'ndan (DAKA), daha fazla destek alır ve sağlanan fon kaynaklarından, hibelerden,  kredilerden faydalanırsanız en mutlu biz olacağız. Bunları anlatmazsak mutsuz oluyoruz. Çünkü diğer iller bunu çok iyi kullanıyor. Mesela Van ve Siirt bunu çok iyi kullanıyor. Bu tatlı bir rekabettir. Rekabetin olması talebi arttırır. İnşallah gerek kırsal kalkınma ve gerekse diğer alanlarda girişimlerinizi bekliyoruz.” dedi

 

Valinin konuşmanın ardından Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz, Türkiye’de çevre, kalite ve insan sağlığına yönelik teknik mevzuata uyum sağlanabilmesi ve bu konuda faaliyet gösteren kurum veya kuruluşlardan alınacak işaretlerin ve belgelendirme işlemlerinin desteklenmesi amacıyla, bu desteklerin sağlandığını ifade ederek konuyla ilgili bir sunum yaptı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)