• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Tasan: "Hüda Par, bir dava partisidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Tuşba halkı tarafından dürüstlüğü ve ticaretteki örnek ahlakı ile tanınan Faruk Tasan, Tuşba ilçesi ile ilgili çalışmalarından  projelerine kadar birçok konuda önemli bilgiler verdi.

İşte, Hür Dava Partisi Tuşba Belediye Başkan adayı Faruk Tasan’a sorduğumuz sorular ve aldığımız yanıtlar.

 

İLKHA- Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

Tasan: “Van Merkezde oturmaktayım. Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD) üyesiyim. Van Gıda İhtiyaç ve Perakendeciler Derneği (PER-DER)’in Başkanlığını yürütüyorum. Ayrıca Van’da  bir  ticari  işletme  sahibiyim. Evli ve üç çocuk babasıyım.”

İLKHA- Siyasetle nasıl tanıştınız,  biraz siyasi yaşantınızdan söz eder misiniz?

Tasan: “Siyasete Hür Dava Partisi bünyesinde tertemiz bir sayfa ile başladım. Malumunuz siyasetin bir alamı da seyis etmek yani düzeltmektir. Bizler de inşallah siyasette düzgün gitmeyen işleri düzeltmeye geliyoruz. Bizler, yıllarca insanlara dernekler vasıtasıyla insanımıza hizmet ettik. Bundan dolayı ister istemez siyasetle de içli dışlı olduk. Aktif siyasete ise Hür Dava Partisi’nin siyaset arenasındaki yerini alması ile de bizler  de aktif siyasetteki yerimizi  almış olduk.”

 

İLKHA- Neden Hüda Par?

Tasan: “İslami referansından dolayı Hür Dava Partisini tercih ettik. Bizler partimize de güveniyoruz. Hüda Par’ın şu düsturu da bizleri celp etmektedir. ‘Yanlış adaylarla kazanmaktansa doğru adaylarla kaybetmeyi yeğleriz.’ . Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi bizim davamız, bir parti davası değildir. Partimiz bir dava partisidir. Yani Belediye başkanlığından öte bir davamız var. Bizler onun için gayret ediyoruz. bunları da bir araç olarak görüyoruz.”

 

İLKHA- Hüda Par olarak Tuşba ilçesinde  seçime dönük ne tür çalışalar yürütüyorsunuz?

Tasan:15 Aralık’ta adaylığımızın açıklanmasından sonra bizler çalışmalarımıza daha da hız verdik. Yıllardır bu ilde ticaretle uğraştığımız için insanlar bizleri tanıyor. Allah Resulü (as)’ın ‘Dürüst tüccar, Peygamberler, şehidler ve salihlerle beraberdir.’ Hadis-i Şerif’ini kendimize düstur edindik. İnşallah İslam’ın bir güzelliği olan bu davranışlarımızdan dolayı, insanların bize teveccühü var. Onun için gittiğimiz her yerde, halkın teveccühü ile karşılaşmaktayız. Bu da bizleri çalışmalarımızda daha da mutive ediyor. Bu çalışmalarımız Allah’ın izni ile son güne kadar artarak devam edecek. O  gün geldiğinde ise kazansak da kaybetsek de Rabbimize şükredeceğiz. Sadece üzerimize düşenleri ne kadar yaptık, ona bakacağız. Allah’u Teâlâ Ayet-i Kerime’de “Siz Allah’ın dinine yardım ederseniz, Allah da sizlere yardım eder.” Buyuruyor. Onun için bizler Allah’ın dini için çalışacağız. Bizler hiçbir maddi menfaat gözetmeden bu işe girdik. Allah’ın izniyle bu halka ihanet etmeyeceğiz. Yalan konuşmayacağız. Hırsızlık yapmayacağız. İnsanımıza balık vermeyeceğiz balık tutmasını öğreteceğiz. İş imkanlarını insanlara sumaya çalışacağız.”

 

İLKHA- Tuşba’da seçim çalışmalarınızdan söz eder misiniz? Bu anlamda ne tür çalışmalarınız var?

Tasan: “ Bu güne kadar yaklaşık olarak 400 ailemizi evlerinde ziyaret ederek çaylarını içtik. Kendimizi anlattık. Davamızı anlattık. Amacımızı açıkladık. Sandıkta ne olur bilemeyiz ama, insanların teveccühleri çok çok güzel. Tuşba sınırları içerisinde şuana kadar 15 bine yakın el broşürü dağıttık. Çalışmalarımız çok güzel gidiyor. Allah razı olsun kardeşlerimiz de bu işi Allah rızası çerçevesinde yaptıkları için, çok güzel bir teveccühle karşılaşıyorlar. İnsanlar Hür davayı çok güzel bir şekilde sahiplenmektedirler.”

 

İLKHA- Çalışmalarınızı yürütürken ne tür şeylerle karşılaşıyorsunuz?

Tasan: “Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, insanlar Hüda Par’ı siyasette bir kurtarıcı olarak görüyor. Halkımız bizleri tercih ettiklerinde inşallah sırtlarında un torbaları taşıyan Ömer’lerle karşılaşacaklardır. İnsanlarımıza doğruyu, güzeli anlatan insanlarla karşılaşacaklardır. Bu konuda alnımız aktır. İnşallah bizler de bu insanların halisane güvenlerini boşa çıkarmayacağız. Onlara hizmet edeceğiz. Hizmetçi olacağız, kesinlikle efendi olmayacağız.

 

İLKHA- Tuşba ilçesi ile ilgili hedef ve projelerimiz nelerdir?

Tasan:Bizlerin maddi ve manevi anlamda çok güzel projelerimiz var. Bizler inşallah işin başına gelirsek, Sanayi anlanında projelerimiz olacak. Sahil yollarında iyileştirmeler yapacağız. İlçemizde mevcut olan su sıkıntısı başta olmak üzere, alt yapı ve üst yapı sorunlarına  eğileceğiz İnşallah. Özellikle bölgemizde bulunan TOKİ konutlarında yaşanan sıkıntılar var bunlarla ilgileneceğiz. Burada açık konuşmak gerekir. Halkımız bu görevi bizlere tevdi ederlerse, Van’ın uzun yıllardan beri hasret kaldığı hizmetleri insanlarımızla buluşturacağız. Kesinlikle halkımıza ihanet olan rüşvet, yolsuzluk ve partizanlığa da müsaade etmeyeceğiz.”

 

İLKHA- Tuşba halkına neler vaat ediyoruz?

Tasan: “Gittiğimiz her yerde insanlar şunu soruyor? Bizim için ne yapacaksınız? Aşiretimiz için neler vaat ediyorsunuz? Bizler de diyoruz ki Tuşba belediyesini 155 bin kişilik bir pasta olarak düşünüyoruz. Bu pastada kimin hakkı ne ise, onu alacaktır. Kesinlikle fazlası ya da azı olmayacaktır. Her kese eşit bir şekilde bu hizmet pastası paylaştırılacaktır.” (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir