• DOLAR 32.51
  • EURO 34.573
  • ALTIN 2495.679
  • ...

BURSA – Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Bursa Şubesi’nin, 5. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Pazar günü Bursa Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında gerçekleştirildi.

 

Bursa Milletvekilleri Önder Matlı ve Hakan Çavuşoğlu’nun yanı sıra, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı, MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Hasan Çepni ve ASKON Bursa Şubesi Başkanı Ali Turgut’un da iştirak ettikleri Genel Kurul’da TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkanı Cemal Balabanoğlu güven tazeleyerek yenide Başkanlığa seçildi.

 

Bayram Ali Korkmaz’ın Divan Başkanlığını yaptığı Genel Kurulun açılışında konuşan TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkanı Cemal Balabanoğlu, “2013 yılında Türkiye ekonomisini önemli derecede etkileyen bazı unsurlar gözlenmiştir. Bunlardan biri de, Türkiye’nin alternatif ticaret pazarı olarak belirlediği, Ortadoğu ülkelerinde yaşanan siyasi kriz olmuştur. Bu bölgede Türkiye ekonomisinin de payı maalesef azalmıştır. Ama bizler bu olumsuz etkilenmeyi olumluya çevirmek için neler yapabiliriz düşüncesiyle hareket ediyoruz. BTSO ile birlikte yaptığımız işbirliklerinde de bu yönde çaba sarf ediyoruz. Biz TÜMSİAD ailesi olarak, 2023 hedeflerine odaklandık ve Avrupa’nın ilk 10 ekonomisinin içinde yer almak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

 

“Türkiye artık ithal eden değil ihraç eden bir ülke olma yolundadır”

Türkiye’nin artık mal ithal eden değil ihraç eden bir ülke olma yolunda ilerlediğini ifade eden Balabanoğlu, “2023 hedeflerimiz doğrultusunda her şey olumlu yönde ilerlerken, 2013 yılının son günlerinde yaşananlar ekonomide bazı sıkıntılara neden olmuş, bu durum hepimize zarar vermiştir. Bizler birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımıza devam edip mevcut durumdan toparlanarak çıkacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

 

“Geleceğe güvenle bakabilmek için önce geçmişimizi hatırlamamız lazım”

TÜMSİAD’ın Genel Kurul toplantısına konuk olarak katılan Bursa Milletvekili Önder Matlı da, “Geleceğe güvenle bakmak için önce geçmişimizi hatırlamamız gerekir. Ülke olarak geçmişte ne durumdaydık, şuan ne durumdayız, bunun muhasebesini yapmalıyız” dedi.

 

Genel Kurul’da TÜMSİAD Bursa Şubesi yeni Yönetim Kurulu’da, Celal Balabanoğlu, Veys Faruk Balkanoğlu, Halil Özkan, Av. Mustafa Karadağlı, Fatih Koç, Birkan Bağdat, Ferhat Bozkurt, Hasan Hüseyin Demir, Hasan Başol, Yüceler Altun, Mehmet Ersin Hatır, Kamuran Arvas, Mustafa Altın, Mehmet Fatih Çolak, Mesut Eren, Atilla Tekin, Ahmet Sakin, İhsan Akar, Bayram Özdoğan, Ayhan Durgun, Mesut Erduman, İsmail Öner, Selçuk Erdoğan, İbrahim Doğan, Osman Arslan, İsmail Hakkı Şahin, Kerim Günaydın, İrfan Arslan, Recep Hakan Ziya yer aldı. (Zeki Aras-İLKHA)