• DOLAR 32.352
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2303.154
  • ...
Şiir, resim ve kompozisyon yarışmasının ödülleri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Bitlis Belediyesi'nce “Fuat Sezgin” adı altında düzenlediği şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi.

 

Ödül töreni Bitlis Belediyesinde yapıldı. Törene Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz katıldı. Dereceye giren öğrenciler altınla ödüllendirildi.

 

Törende konuşan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Fuat Sezgin'in bölgede yetişen örnek lider şahsiyetlerden biri olduğunu söyledi.

 

Sezgin'in sadece Bitlis'e değil, ülkeye ve millete katkıları olan büyük bir yazar olduğunu ifade eden Yurdakul, şöyle konuştu:“Fuat Sezgin 3-4 yaşlarındayken buradan ayrılmış ve bir daha da buraya geri dönme imkanı bulmamış.  Özellikle İslam bilimi tarihi bakımından önemli bir yazar. Şuanda Almanca İslam bilimi tarihini yazıyor. Dünyaya miras olarak bırakacak en önemli işi yapıyor. Özellikle coğrafi keşiler ve buluşlarla ilgili İslam dünyasının yaptığı birçok buluşun keşfin adresini gösteriyor. Bitlisli çocuklar Fuat Sezgin'i bir rol model olarak alabilirler.  Doğrusu her kentin önünde bu tarz liderler yok. Ama bu lider ilim lideri bilim lideridir. Bilim teknolojiyi maneviyatıyla birleştirmiş bir lider. Böyle büyük bir değerin ilimizde belediyemiz tarafından gündeme getirilmesi öğrencilerin böyle bir çalışmaya eserleriyle katılmaları bizi çok sevindirdi”
Programın ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Birinci olan yarışmacılar Fuat Sezgin ile ilgili yazdığı şiirleri okudu. Her üç daldan da dereceye giren öğrencilerin çoğu imam hatip öğrencilerinden oluşması dikkat çekti.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir