• DOLAR 32.44
  • EURO 35.43
  • ALTIN 2330.66
  • ...
"İnsan Kaynakları İletişim Hattı verimli uygulanabilecek mi?"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Tanfer Ata, bugünden itibaren Milli Eğitim Bakanlığı’nda çalışan tüm personelin yararlanabileceği ‘İnsan Kaynakları İletişim Hattı – 444 9 446’nın, verimli çalışması konusunda endişeli olduklarını söyledi.

 

Konu hakkında yazılı bir açıklamada bulunan Ata, “İlk bakışta güzel ve yerinde bir uygulama gibi gözüken bu hat hizmeti, yaklaşık 900 bin çalışanı olan Milli Eğitim Bakanlığı’nda verimli olarak uygulanabilecek midir? Bu soruya cevap vermek şimdilik zor, uygulamayı görmek lazım.” dedi.

 

Atasözlerine şöyle devam etti, “Özlük hakları deyince, Atama, Yer Değiştirme, İzinler, Hizmet Puanı, Görevlendirme, Ek Ders Ücreti, Zorunlu Bölge Hizmeti, Fazla Mesai, 4/C statüsünde çalışanların problemleri, Görevde Yükselme vb. gibi bir sürü önemli konu gündeme gelecektir. Bu konularla ilgili birinci ağızdan ve tatmin edici bilgiler verilmesini bekleriz. Acaba bu sağlanabilecek midir?”

 

Sadece kamuoyunda prim yapmak ve vitrine oynamak için sunulan bir hizmet olmasından endişe ettiklerini vurgulayan Ata, “Arayan kişi probleminin tam olarak çözülmesini ister, kendisine tatmin edici cevap verilmesini bekler. Hatta görev yapan personel bu konuda yeterli olmalıdır. Gerekirse, hatta aktarılan problemlerle ilgili yazılı ya da telefonla geri dönüşler yapılmalıdır. Eğer, mevzuat yetersizliği varsa bu konuda süratle eksiklikler tamamlanmalıdır.” İfadelerini kullandı.

 

“İnşallah, ALO 147 hattında öğretmenler ve diğer eğitim çalışanları çokça şikâyet edildiği için, çalışamaz duruma düşürüldüğü için alternatif olarak bu hat hizmete sunulmayacaktır.” temennisinde bulunan Ata, “Böyle bir düşünce ve anlayış asla kabul edilemez. Faydalı olmasını ümit ettiğimiz bu hattın, sadece sohbet hattına dönüşmemesini diler, uygulamanın başarılı olması konusunda gerekli tedbirlerin alınmasını ve eğitim çalışanlarına değer verilmesini temenni ederiz. Saygılarımızla kamuoyunun bilgisine sunarız.”dedi. (İlyas Yavuz – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir