• DOLAR 32.538
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2425.09
  • ...
Aynı anda 3 bin öğrenci ders görebilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampüsü içerisinde yapımına 2013 yılının Kasım ayında başlanan Merkezi Derslik Binası inşaatı devam ediyor. 2014 yılının Aralık ayında tamamlanması planlanan proje, modern ve estetik görüntüsüyle dikkat çekiyor.

 

10 bin metrekare kapalı alana sahip olan ve modern mimariyle inşa edilen Selçuk Üniversitesi Merkezi Derslik Binası bünyesinde 40 derslik, 15 öğretim üyesi odası, 250 kişi kapasiteli 2 adet, 350 kişi kapasiteli 1 adet amfi bulunuyor. Aynı anda 3 bin öğrencinin ders görebileceği Merkezi Derslik Binası’nda İletişim, Sağlık Bilimleri ve Diş Hekimliği Fakülteleri öğrencileri ders görme imkânı bulacak. Selçuk Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı denetiminde yapımına devam edilen Merkezi Derslik Binası, 8 milyon 70 bin TL’ye mal olacak.

 

Her fakülteye ek bina yerine ortak derslik

Üniversite bünyesinde 74 bin civarında öğrenciye eğitim verdiklerini, bazı fakültelerde en büyük sıkıntının derslik açığı olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Gökbel, “Özellikle İletişim Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi’nde ciddi derslik sorunu yaşıyoruz. Bu fakültelerin binalarının büyüklüğü de ortada. Her fakülteye ek bina yaptırmak yerine ortak bir derslik binası inşa ediyoruz. Tamamlandığında bu 3 fakültemizin derslik açığı kapandığı gibi mevcut binaların fiziki alanı daha da rahatlamış olacak. Proje tamamlandığında modern mimarisi ile Selçuk Üniversitesi’ne yakışan bir derslik binası olacak.” dedi. (İlyas Yavuz – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir