• DOLAR 32.55
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2428.836
  • ...
Biltaci: `Zulme Karşı Çıkmak İslami ve İnsani Bir Prensiptir”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mısır’ın en sıkı korunan hapishanesi olarak bilinen Akrep Hapishanesi’nde üç haftadan beri İhvan yöneticilerinden açlık grevi yapan Muhammed el Beltaci, son dönemde herkesin hata yaptığını ifade ederek, hatadan dönme çağrısında bulundu.
 
Hürriyet ve Adalet Partisi’nin Facebook sayfasında yayınlanan açıklamada Beltaci; “Askeri darbe nedeniyle tutuklanarak zulme uğrayanlar serbest bırakılmalıdır. Zulme karşı çıkmak İslami ve insani bir prensiptir” dedi.
 
Beltaci şöyl devam etti.”Herkes hata yaptı, kimseyi hatasından dolayı kınamıyoruz. Şimdi hatadan dönme zamanıdır. Hata yapan herkes yanlışını anlamalı ve tutumunu doğru yönde değiştirmelidir.”
 
Beltaci’nin söz konusu açıklaması Mısır’da ilgiyle karşılandı. El Ahram Gazetesi bile Beltaci’nin açıklamalarını “Herkes hata yaptı, lütfen herkes hatasından dönsün ve doğru tutumun takınsın” başlığıyla verdi.
 
Kzı Esma’yı Rabia Meydanı’ndaki darbe protestolarında kaybeden Muhammed el Beltaci geçen Ağustos ayında tutuklanmıştı.
 
Mısır Savcılığı Beltaci’ye Rabia, Nahda, Beyne es Sarayat ve İttihadiye bölgelerinde şiddete teşvik gibi farklı suçlar yönetiyor.
 
Muhammed el Beltaci İhvan’ın önemli isimlerinden birisi olarak kabul ediliyor. Geçen Eylül ayında yasaklanan Müslüman Kardeşler, Aralık 2013 sonunda ise terör örgütü olarak ilan edilmişti.
 
(Dünya Bülteni) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir