• DOLAR 32.501
  • EURO 34.602
  • ALTIN 2480.435
  • ...
Malatya Hayrın Yolcuları Derneği saldırıları kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MALATYA – Malatya’da yapmış olduğu hayırlı hizmetleriyle tanınan Hayrın Yolcuları Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği, son dönemlerde Hür Dava Partisi’ne yönelik yapılan saldırılarla ilgili bir açıklaması yaparak yapılan saldırıları lanetledi.
 
Dernek Binasında yapılan açıklamayı, Hayrın Yolcuları Dernek Başkanı Şahin Arslan okudu. Açıklama da Dernek yöneticileri ve üyeleri de hazır bulundu.
 
“HÜDA PAR defalarca saldırıya uğradı”
Arslan açıklamasına “Bilindiği üzere ülkemizin doğu ve güneydoğusunda mazlum ve mustazaf halkın kendi öz değerlerinden yeşeren Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) adında yeni kurulmuş bir parti var. Referansını İslam’dan alacaklarını beyan eden ve Müslüman mazlum Kürt halkının temsilciliğine aday olduklarını açıklayan Hüdapar kurulduğu ilk günden bu yana defalarca kimliği tespit edil(e)meyen saldırganlar tarafından saldırıya uğramıştır.”  sözleri ile başladı.
 
Saldırılarla ilgili dikkat çeken hususları maddeler halinde açıklayan Arslan, bu maddeleri şöyle sıraladı:
1- Saldırılar genellikle gece saatlerinde meydana geliyor.
2- Saldırılar genellikle yüzü maskeli şehir eşkiyaları tarafından yapılmaktadır.
3- Saldırıların büyük bir kısmı pkk’nin şehir yapılanması olarak bilinen YDG-H’ye ait twitter hesaplarından üstlenilmektedir.
4- Saldırılar pkk/bdp medyası tarafından tersyüz edilerek servis edilmektedir. Saldırıya uğrayanlar değil de sanki saldıranlar Hüdapar’lı şeklinde haber yapılmaktadır.
5- Bdp yöneticileri tarafından Hüdapar hedef gösterilmektedir.
6- Hüdapar’a yapılan saldırıların bugüne kadar hiçbir sorumlusu yakalan(a)madı.
7- Hüdapar yöneticileri sürekli sağduyu çağrısı yapmaktadır.
 
“İslam bu toprakların tek gerçeğidir”
Bu maddeler dikkatlice analiz edildiğinde herkesin hakikati göreceğini belirten Arslan, daha sonra basın açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu saldırılar bölgede kaos ve karmaşa isteyen derin yapılar ve onların maşası konumunda olan PKK uzantılı çeteler tarafından yapılmaktadır. Ama BDP/PKK çevrelerinden aklı başında adam kalmamış olacak ki bu işin neticesini sonucunu idrak edemiyorlar. Derin dayılarıyla karanlık dehlizlerde yaptıkları ifsat komplolarının fayda vermediğini vermeyeceğini ne zaman anlayacaklar. Özellikle şu hakikat iyi bilinmelidir ki İslam’a ve Müslümanlara düşmanlık şimdiye kadar kimseye fayda vermedi. Bu saatten sonra da bu saldırganlıklarıyla hiçbir şey elde edemeyeceklerdir. Müslüman halkın gönlü kendi değerlerine düşmanlık içeren çete ve şebekelerden yana tavır almayacaktır. İslam bu toprakların tek gerçeğidir. Bunu artık kabullenmelidirler. Gözünü kapatan sadece kendine karanlık yapar.”
 
Hükmetme de seslenen Arslan, “Eğer Fırat’ın kenarında kuzuyu kurt kaparsa hesabı benden sorulur endişesi iddianızda samimi iseniz neden olanlara kör taklidi yaparak yaklaşım sergiliyorsunuz. Bu saldırılara kör taklidi yapmakla kurdun saldırganlığını tetiklediğinizin farkında değil misiniz? Allah için bölge yeni kaos ortamları yaşamadan bu olayların failleri hakkında gerekli işlemleri yapın. Yoksa yarın geç kalmış olabilirsiniz.” Dedi.
 
İslami camia cemaat ve sivil toplum kuruluşlarına da bir çağrıda bulunan Arslan, “Neden dünyanın dört bir yanı için basına demeçler verirken bir adım mesafenizde yaşananlara tepki vermiyorsunuz. Veya iktidar partisi ile paralelciler arasında yaşanan olaylarda hemen tavır alıp zalimlere karşı tavır koymuş gibi yaparken neden Müslüman halkın bağrından çıkan Hüdapar’a yapılan saldırılara kör taklidi yapıyorsunuz.” İfadelerini kullandı.
 
Arslan son olarak, HÜDA Par’a yapılan saldırıları lanetlediklerini belirtti.  (Enis Ağırbaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir