• DOLAR 32.501
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2435.481
  • ...
Malatya'da numarataj çalışması yapılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MALATYA – Malatya Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, 1 Nisan 2014 tarihinden itibaren Malatya’nın Büyükşehir statüsüne kavuşması ile birlikte, hem Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerinin birbirinden ayrılması hem de Ulusal Adres Veri Tabanı Yasası gereğince yenilenen cadde ve sokak isim levhalarının asılması için numarataj çalışmalarına başlandığı belirtildi.

 

Levhalama işlemlerinin doğru bir şekilde yapılması amacıyla, şu anda numarataj işlemlerine başlandığı belirtilen açıklamada, numarataj işlemlerinin önümüzdeki günlerde bitirilmesinin planlandığı, ardından başlanacak olan levhalama çalışmalarının ise 2 ay gibi bir sürede tamamlanmasının hedeflendiği kaydedildi.

 

Kent Bilgi Sistemi çerçevesinde sürdürülen numarataj ve adres bilgileri, bu sistem için önemli bir altlık veri oluşturuyor. Bu sistem sayesinde Belediye sınırları içerisinde var olan taşınmazların takip edilmesi, gelir kayıplarının önlenmesi, imara aykırı yapılaşmanın önüne geçilmesi ve beyan hatalarının en aza indirilmesi bakımından büyük önem taşıdığı belirtildi. (Enis Ağırbaş – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir