• DOLAR 32.521
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2420.701
  • ...
Bu fidanları kim attı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Karacadağ ve Metina bölgesine ulaşımı sağlayan tarihi Dilaver (Pira Xané) köprüsünün ayaklarının yanına atılmış binlerce fidan görenlerin içini burkuyor.
 
Tarihi köprüyü kullanan köylüler, köprü altına atılan fidanların, parası devlet tarafından ödenip bölgeye dikilmeye gönderilen fidanların olduğunu iddia ettiler.
 
Çevre köylülerinden Latif Baltacı, köylerine taziyeye gelen misafirlerin fidanları fark ettiklerini, kendisine haber verildikten sonra olay yerine gelip atılan fidanları gördüğünde çok üzüldüğünü belirtti.
 
Latif Baltacı, yaklaşık 8-9 fidan balyasının olduğunu, her bir balyanın içerisinde 2 bin-2 bin 500 arası fidan olduğunu belirttikten sonra, bu fidanların kenarda kalanların olduğunu suyun önünde giden fidan balyası sayısının belli olmadığını ifade etti.
 
Baltacı, atılan fidanların devlet tarafından parası verilen ve bölgeye dikilmeye gönderilen fidanların olduğunu tahmin ettiğini belirtti.
 
Her bir fidanın fiyatının 50 kuruş olduğunu ifade eden Baltacı, bir fidanın araziye ekilmesine kadar en az 2 lira masraf çıkardığını belirterek on binlerce fidanın binlerce liraya mal olduğunu ifade etti.  (Vedat Aydın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir