• DOLAR 32.55
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2440.261
  • ...

KONYA- Türk Büro-Sen  Konya 1 Nolu Şubesi tarafından organize edilen ‘Kamu çalışanlarının 2013 yılının değerlendirilmesi ve 2014’den beklentileri’ konulu istişare toplantısında,

 

Memurun  toplu sözleşmede hak ettiğini alamadığı görüşleri öne çıktı.

 

Kule Site Sini Resturantta yapılan istişare toplantısında konuşan Türkiye Kamu-Sen Genel Merkez Teşkilatlandırma Sekreteri ve aynı zamanda Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, “ Memurun toplu sözleşmede hak ettiğinin karşılığını alamadı. Kamu çalışanlarının haklarının gasp edilmesine neden olan sarı sendikaya (İşverenden yana olan sendikal örgüt), 450 bin Kamu-Sen üyesi adına haklarımızı helal etmiyoruz.” dedi.

 

Yokuş, 2011 ve 2012’de alınan enflasyon farkının 2013’ün sonunda da alındığını, bu farkların kamuoyunda ‘memura müjde’ adı altında verildiğini iddia  ederek, Başbakan’ın, Türkiye’nin gelişmesi ve büyümesiyle ilgili sözlerinden memura, emekliye ve çiftçiye bir şey düşmediğini öne sürdü.

 

Kamu çalışanlarının hakları hep geriye gittiğini belirten yokuş, “2013’ü kaybettiğimiz gibi 2014’ten de ümidimiz yok. 2015’te de zaten bir şey olacağı yok. Eğer ki Kamu Görevleri Yüksek Danışma Kurulu toplanıp sorunlarımızı çözerse bir ümit var. O da çözmezse, 2015’e kadar memura hiçbir hak, hukuk yok. Sadece bu Ocak ayından itibaren alacağınız 123 lira ve 2015’teki 3+3 zam var. Böyle adalet olabilir mi? Memurun tüm sorunları çözüldü mü? Şimdi böyle bir tabloyla yüz yüzeyiz. Kamu çalışanlarının masada emeğinin, alın terinin pazarlandığı bir tabloyu hep beraber yaşadık. Malum konfederasyona destek veren 700 bin memura bir şey demiyorum. Onlar, o sarı sendikanın kuyruğuna takılarak, kendileri için müstahak olan ücretlere veya haksızlıklara razı olabilirler. Ama o konfederasyon sadece kendi mensupları adına orada imza atmadı. Şerefli 450 bin Kamu-Sen üyesi adına da imza attı. Sendikasız olan 1 milyon civarındaki memur için de imza attı. Bu haksızlık değil mi? O memur sendikasına hakkımızı helal etmiyoruz" diye konuştu. (İlyas Yavuz – İLKHA)