• DOLAR 32.33
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2297.202
  • ...
İl Genel Meclisinden tıbbi cihaz ve kitap yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA-Konya İl Genel Meclisi, 20. Seçim döneminin 5. Çalışma dönemine 06 Ocak 2014 Pazartesi günü saat 14.00’da açacağı ilk birleşimle başlıyor. İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi başkanlığında 5 gün boyunca yapılacak toplantılarda, komisyon raporlarının yanı sıra İl Özel İdaresi birimlerinin 2013 yılı faaliyetleri ile İl Encümeni’nin faaliyetleri de Meclis üyelerine anlatılacak.

 

Arazi toplulaştırma ve artan ödeneklerin ihtiyaç duyulan hizmetlerde kullanılması amacıyla tahsis değişikliği gibi önemli konuların ele alınacağı toplantılarda, 55 madde görüşülerek karara bağlanacak.

 

İlçe hastanelerinde oluşturulacak kütüphanelere kitap desteği vermeye hazırlanan Meclis, hastane ve gıda kontrol laboratuarlarının tıbbi cihaz eksiklerine de katkı da bulunacak.

 

Toplantılarda ayrıca, köy ve beldelerin mahallelere dönüşecek olması nedeniyle, köy ve beldelerde çevre sınırlarına ilişkin anlaşmazlıkların giderilmesi, cami, okul gibi vakıf envanterlerinin belirlenmesi ve sorunların giderilmesi görüşülecek.

 

İl Jandarma Komutanlığı’nın Çocuk İzleme Merkezi kapsamında, tanık koruma alanı için ihtiyaç duyulan 2 adet binek tipi sivil araç ihtiyacının karşılanması, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi bölümüne ameliyatsız kanser tedavisi yapmayı sağlayacak TRUEBEAM cihazının alınması, il merkezi ve ilçelerdeki bütün hastanelerde kütüphane kurulması ve kitap desteği, Konya Gıda Kontrol Laboratuarı’na katkı maddelerinin analizini yapacak HPLC cihazının alınması konuları müzakere edilerek kararlar alınacak.

 

İl Özel İdaresi’nin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile hesap ve işlemlerinin denetimi için Denetim Komisyonu üyelerinin de seçimi yapılacak. (İlyas Yavuz – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir