• DOLAR 32.557
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2424.877
  • ...
"Evlilik Müslüman için bir ibadettir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Konya Büyükşehir Belediyesi’nin birçok kişinin katılımı ile gerçekleştirdiği Evlilik Okulu Seminerleri’nde konuşan İlahiyatçı Yazar Ali Rıza Demircan, “Evlilikte Eşlerin Sorumlulukları” konusunu anlattı.

Konya’da ilk konferansını 1975 yılında verdiğini hatırlatan Demircan, tekrar Konya’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Demircan, evliliğin bir Müslüman için ibadet olduğunu belirterek, eşlerin birbirlerine karşı adaletli, sabırlı ve ince ruhlu olmaları gerektiğini söyledi.

Peygamber Efendimizin evlilik hayatı konusunda eşlerin mütekabil görevlerini örneklendirerek sunduğunu vurgulayan Demircan, “Evlilik Müslüman için geleneksel bir olgu değildir, bir entelektüel tercih değildir. Evlilik namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek gibi bir ibadettir. Aile tıpkı bir mescit gibi mabettir. Mabedin kuruluşu nasıl ibadetse, ailenin kuruluşu da ibadettir. Ailede erkek ve kadının mütekabil görevleri üstlenmesi de ibadettir.” dedi.

Demircan, eşlerin birbirlerine karşı adaletli, sabırlı ve ince ruhlu olması gerektiğini vurgulayarak, erkeğin de kadının da evlilikte üzerlerine düşen görevleri yapmasının önemine dikkat çekti.

Program, Demircan’ın katılımcıların sorularını yanıtlamasıyla sona erdi. (İlyas Yavuz – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir