• DOLAR 32.513
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2438.846
  • ...
Asılsız ihbar yaptı, muhtarlıktan  oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Bitlis'in Hizan ilçesinde köyünün yolunu ulaşıma açtırmak için asılsız ihbar yapan Oymapınar (BEST) Muhtarı Rahmi Güzel, ihbarının asılsız olduğu ortaya çıkınca görevden uzaklaştırıldı.

Bitlis'te 2 hafta önce etkili olan yoğun kar yağışı sonrası birçok köy yolu ulaşıma kapandı. Kapanan köy yollarından biri de ilçeden yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Oymapınar köyü oldu. Köy Muhtarı Güzel, köylerinin hemen yanındaki dağlık alanda 7 kişinin donmak üzere olduğunu ihbar etti.
Bunun üzerine karla mücadele ekipleri, Oymapınar köyüne doğru yola çıktı. Yaklaşık 2 saatlik çalışma sonrası köye ulaşan ekipler, 7 kişinin donmak üzere olduğu ihbarının asılsız olduğunu öğrenip, durumu Hizan Kaymakamı Sedat İnci'ye bildirdi. Muhtar tarafında yapılan ihbarın asılsız olduğu ortaya çıkınca Muhtar Güzel hakkında işlem başlatıldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ni de vekaleten yürüten Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Güzel'in görevden uzaklaştırıldığını belirterek şunları söyledi: "Kar yağışı ile birlikte yolları kapana köylerden ekiplere hasta ihbarlarının yanında Hizan'a bağlı Oymapınar köyünden de 7 kişinin donmak üzere olduğu ve yolun açılması gerektiği ihbarı geldi. Köy Muhtarı Rahmi Güzel'in ihbarı üzerine ekipler zorlu şartlarda açtıkları Oymapınar köyü'ne ulaştı. İhbarın asılsız olduğu orada ortaya çıktı. Bu durum kaymakamlığa bildirilince kaymakamımız da muhtar Güzel'i görevinden uzaklaştırdı. Bu tür asılsız ihbarlardan dolayı asıl ihtiyaç olan bölgelere ulaşmakta sıkıntı yaşıyoruz. Bu konuda herkesi duyarlı olmaya çağırıyoruz."şeklinde konuştu.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir