• DOLAR 32.512
  • EURO 34.746
  • ALTIN 2483.776
  • ...
Erdoğan: Masamda öyle bir liste yok!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Erdoğan`ın konuşmasından önemli satır başları;
Japonya`yı 10 yıl aradan sonra ziyaret etmiş olacağım. 2003 yılında japonya ile ilişkilerimizi stratejik işbirliği düzeyine yükselttik. Özellikle enerji alanında atacağımız adım, ki 22 milyar dolarlık bir yatırımdır. Fransa da bu yatırımın içinde yer alacak.

Japonya`daki temaslarımızın ardından ziyaretimizin ikinci durağı Singapur olacak. Bu ziyaret 18 yıl aradan sonra başbakan düzeyinde ilk ziyaret olması bakımından da önem arz ediyor. Son ziyaret merhum Necmettin Erbakan tarafından 1996 yılında gerçekleşmişti.

Malezya`ya gerçekleştireceğim resmi ziyaret diplomatik ilişkilerimizin tesis edilişinin 50. yıldönümüne denk gelmesi nedeniyle ayrı bir önem taşıyor.

Bu ziyaretler Türkiye`nin her üç ülke olan ilişkilerinin daha iyi bir seviyeye taşınması için fırsat olacaktır.

2000 KİŞİLİK LİSTE İDDİASI
Bu konu ile ilgili Burhan bey de daha sonra açıklama yaptı. Bülent Bey de açıklama yaptı. Bunların üzerinden ısrarla durmanın anlamı yok. Dünkü toplantıda da buna benzer sorular geldi.
 
Bir defa böyle bir şey masamın üzerinde, sümenimin altında söz konusu değil. Bu tür atamalar yapılacaksa yapılır. Devletin yüz binlerce personeli var. Hükümet yeri geldiği zaman birçok kişinin yeri değişir, atamalar yapar.
 
Böyle bir şey söz konusu değil. Bunların hepsi uydurma ifadelerdir. Yalanlanmış olan ifadelerin üzerinde durmanın anlamı yok.

BALYOZ VE ERGENEKON`DA YENİDEN YARGILANMA
Metin bey ile yaptığmız görüşme olumlu oldu. Taleplerini bize ilettiği gibi hükümetimizin çalışmalarını memnuniyetle ifade ettiler. Talepler noktasında kanaatlerini ifade ettikten sonra biz yeniden yargılanma konusuna olumlu bakıyoruz, arkadaşlarım çalışmalarını yapıyorlar.
 
Bu çalışmalar da bitmek üzere. Yeniden yargılanma noktasında bizim açımızdan hiçbir sıkıntı yok. Muhalefetin katkısı olursa anayasal düzenlemeye taşırız. Olmazsa yasalar çerçevesinde ne yapılacaksa buna gayret ederiz.

DİNLEME İDDİALARI
Başbakanlık Teftiş Kurulu çalışmalarını tamamlamış değil. teftişin bitmesinin neticesi olarak da atılacak bazı adımlar olacaktır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir