• DOLAR 32.591
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2513.766
  • ...
Malatya HÜDA PAR`dan saldırılara sert açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MALATYA - Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Malatya İl Teşkilatı yaptığı basın açıklaması ile partilerinin Cizre ve Muradiye İlçe Teşkilatlarına PKK`liler tarafından düzenlenen taşlı ve molotoflu saldırıları kınadı.

Hür Dava Partisi Malatya İl Sekreteri Nureddin Atılmış tarafından yapılan basın açıklamasında, "Van `ın Muradiye ilçesi Hür Dava Partisi binasına ve Kuruluşumuzdan bu yana, gerek teşkilat gerek üyelerimize yönelik PKK/ BDP`li çeteler tarafından Molotoflu ve taşlı saldırılara maruz kalıyoruz." Dedi.

"Bu saldırılar acziyetin bir tezahürüdür."
Atılmış basın açıklamasının devamında, "Cizre`de parti tanıtım broşürleri dağıtan üyelerimize saldıran PKK`li çeteleri utanmadan birde kendi haber ajanslarında HÜDA PAR bizlere saldırıyor diyor. Bunlar yalan haberler yaparak hakkımızda kara propaganda yapıyorlar" diyerek, "Bu şekildeki alçakça saldırıları PKK/BDP strateji olarak değerlendiriyoruz. Menfur saldırılar, maddi ve manevi olarak halka bir şey veremeyen PKK/BDP`nin düştüğü acziyetin bir tezahürüdür." İfadelerine yer verdi.

"Sermayesi buz olanın korkusu güneştendir."
Atılmış açıklamasını şöyle sürdürdü: "Halkımızın HÜDA PAR`a olan teveccühünü kaldıramayan PKK/BDP`nin saldırılarla ruh hallerinin ne denli bozulduğuna şahit oluyoruz. Bu saldırgan tutumlarının seçimlerde kaybetme korkusu olduğu inancındayız. Sermayesi buz olanın korkusu güneştendir, İslam`ın güneşi HÜDA PAR `la yükselmeye başladığı bu günlerde sermeye ziyanı olanların etekleri tutuşup hain saldırılar yapmalarını kınıyor ve lanetliyoruz."

"Bu saldırıları halkımıza şikâyet ediyoruz."
Atılmış son olarak, ÜDA PAR üyelerini basiretli ve sabırlı yaklaşımlarından ötürü tebrik ederek, "Ayrıca güvenlik güçlerinin bu saldırılar karşısında sessiz bekleyişleri HÜDA PAR `a karşı komplo ve kumpas kuşkusu oluşturuyor içimizde. Bu derin ve hain komploları halkımıza şikâyet ediyoruz." Şeklinde kaydetti.

(Enis Ağırbaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir