• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Öcalan`dan Bediuzzaman ve Hizbullah`a İftira
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 PKK’nin Türkiye’deki yayın organı Özgür Gündem Gazetesi, Abdullah Öcalan’ın, “Devrimci Halk Savaşı`na karşı NATO`nun gladio savaşları (4)” başlıklı bir yazısını yayınladı.

Öcalan’ın 2012’de yayınlanan, `Kürt Sorunu ve Demokratik Ulus Çözümü` adlı kitabından alıntı yapıldığı belirtilen yazıda, Merhum Şair Mehmet Akif, Büyük İslam Alimi Bediuzzaman Said-i Nursi ve Hizbullah Cemaatine yönelik ağır iftiraların yer aldığı görüldü.

İşgalci NATO’nun PKK hareketine karşı uygulamaya koyduğu öne sürülen planları konu alan yazıda Öcallan’ın, Irak Kürdistan Başkanı Mesut Barazani’nin NATO ile işbirliği yaptığı iddia edildi.

Yazıda Mesut Barzani vasıtasıyla kendisine bir mesaj iletildiğini buna rağmen isyan hareketinden vazgeçmediklerini belirten Öcalan, “Bunun üzerine 1986`da JİTEM ve Hizbullah örgütlenmeleri devreye sokuldu. JİTEM her türlü yetkiyle donatılmış olan dönemin Teşkilat-ıMahsusa`sı rolünü oynamaktadır. Bilindiği üzere 1914`te kurulan Teşkilatı Mahsusa, homojen ırkçı bir Türk ulus devleti yaratmak için öncelikle Ermeni soykırımında önemli rol oynamış, katliam başta olmak üzere her tür yöntemi uygulamakla yetkili kılınmış ilk faşist örgütlenmelerden bilidir. Said-i Nursi ve Mehmet Akif`in de içinde yer aldığı dinci-islamcı bir kolu da bu yapılanmayla birlikte harekete geçirilmiştir. Bu soykırım modeli 1986`da JİTEM ve Hizbullah (Türkiye ve Kiirdistan Hizbullah`ı) uygulamaları tarzında güncelleştirilmiş, her iki örgüt aynı kapsamda görev ve yetkilerle donatılmışlardır.” şeklindeki ifadelerle Merhum Akif, Bediuzzaman ve Hizbullah’a ağır iftiralarda bulundu.
“ABD, NATO, gladio ve Türk iç güvenlik güçleriyle Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) arasında bir koordinasyon geliştirilmiştir.” iddialarıyla yazısını sürdüren Öcalan, Hizbullah’ın hem İran`ın hem de Suudi Arabistan`ın islamcı politikalarından yararlanmak istediğini ileri sürdü.

Hizbullah Cemaati, 17 Ocak 2012’de yayınladığı manifestoda PKK, Ergenekon ve Gülen Grubu’nun ortaya attığı iddialara da yanıt niteliğinde, Cemaatin kuruluşunu hazırlayan etkenleri, kuruluş amacını, hareket metodunu, hedefini, Kürd ve Kürdistan meselesine bakışını, İslami Cemaat ve Gruplara bakışını kamuoyuyla paylaşmıştı. Ayrıca Cemaatin yeni Rehberi Edip Gümüş, Hizbullah Basın Bürosu ve diğer yetkiler bugüne kadar ortaya atılan bütün iddialara yanıt vermiş ve söz konusu iddiaların temelsiz olduğunu ortaya koymuştu. Buna rağmen PKK çevresinin daha önce çürütülen iddiaları tekrar tekrar ortaya atmaları, Kürdistan bölgesinde barışı istemeyen tarafın kimler konusunda önemli ipuçları verir nitelikte. (Hürseda Haber)

Bu haberler de ilginizi çekebilir