• DOLAR 32.601
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2409.648
  • ...
İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü çalıştayı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi, Özgür Eğitim-Sen Genel Merkezi ile birlikte Midyat'ta eğitimcilere yönelik 'İnsan Hakları ve İfade Özgürlüğü' konulu çalıştay düzenlendi.

Özür Eğitim-Sen Midyat Temsilciliği'nin ev sahipliğinde Grant Estel Otel'de gerçekleştirilen çalıştaya Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi kurucularından Hakan Ataman, Özgür Eğitim-Sen Genel Başkanı Yusuf Tanrıverdi, Mardin İl Temsilcisi Ayhan Akın, Midyat Temsilcisi Abdulhakim Şahin, Eğitimci-Yazar Mehmet Yıldız, sendika üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Çalıştayda insan haklarının kavramsal, kuramsal ve tarihsel gelişiminden, din ve insan hakları arasındaki ilişkiye, İslam dininin insan haklarına bakış açısından farklı düşünce ve hayat tarzına sahip bireylerin insan hakları algısına kadar oldukça geniş bir yelpazede konular tartışıldı.

İnsan hakları tanımının iyi bilinmesi gerektiğini belirten Özgür Eğitim-Sen Genel Başkanı Yusuf Tanrıverdi, düzenlenen çalıştayın öğretmenlerde insan hakları ve ifade özgürlüğü konularında bir farkındalık oluşturmayı amaçladığını kaydetti.
Tanrıverdi, insan haklarının, cins, ırk, din, ekonomik, sosyal ve siyasi statü ayrımı gözetmeksizin tüm bireylere tanınan, bireyin insan olmasından doğan, insan onurunun gereği olan, toplum devlet ve uluslararası sistem tarafından korunması gereken haklarının tümünü kapsadığını kaydetti.

Tanrıverdi, çalıştay hakkında şunları söyledi:
"Biz bugünkü çalıştayımızda davetlilerimizle birlikte çeşitli örnekler üzerinden insan hakları ve hak ihlallerini konuşacağız. Temel amacımız bu konularda bir bilinç oluşturmaktır. Özellikle eğitimcilerimizin görev yaptıkları okullarda öğrencilerde de bu bilinci oluşturmalarını, öğrencilere insan olduklarını ve çocuk olsalar dahi onlarında çeşitli haklara sahip olduklarını ve bu haklarının vazgeçilmez olduğunu, öğretmenlerinin dâhil herkesin bu haklara saygı duyması gerektiği konusunda bir farkındalık yaratmayı hedefliyoruz."

Oturumun sona ermesinin ardından konuyla ilgili soru ve cevap bölümüne geçilerek ortaya konan düşünceler katılımcılar tarafından tartışıldı. (M. Sait Başaran-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir