• DOLAR 32.569
  • EURO 34.713
  • ALTIN 2412.04
  • ...
DkMM Ocak ayı toplantısını gerçekleştirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - DkMM Ocak ayı toplantısını Gazeteci-Yazar Ömer Büyüktimur'un moderatörlüğünde gerçekleştirdi.

Koordinatörlüğü Eyüphan Kaya ve Ahmedi Elaltunkara'nın yaptığı toplantıya sivil toplum kuruluşlarından Yusufi-Der, Şura Der, DES, TÜMSİAD, DİKTUM-DER, A.S.K.Federasyonu, DİKAD, 78'liler Derneği, HİTDER, DTSO, Beritanlılar Der, AYDER, GÜNSÜAD, Kibele Kadın Kooperatifi, Osmanlı Ocakları, Mahalli İdareler Derneği(MİD), Din Bir Sen gibi sivil toplum örgütlerinin yanı sıra akademisyenler ve kanaat önderleri ve siyasi misyon temsilcilerinin katıldığı gözlendi.

İlk olarak "Şeffaflık ve hesap verebilirlik" olarak gündem değerlendirilmesi yapıldı.
Daha sonra HÜDA PAR Belediye Başkan adayı Hüseyin Yılmaz ve AK Parti Başkan adayı Galip Ensarioğlu 15'er dakika konuşma yaptıktan sonra sorulan soruları cevapladılar.

Yapılan konuşmaların ardından DkMM'in hazırladığı 10 istek tablosu siyasi partilerin belediye başkan adaylarına sunuldu.

1-Belediyenin projeleri arasında olan raylı sistem (tramvay vb.) ulaşım güzergâhını yapacak mısınız?

2- Sur ve Bağlar ilçeleri için planlanan kentsel dönüşümü yapacak mısınız?

3- Her semtte etüt salonu, oyun alanı ve çocukların sportif faaliyetlerine uygun güvenlik görevlilerinin disiplini altında sosyal hizmet verebilecek yardımcı eğitim ve dinlenme kompleksleri yapacak mısınız?

4- Eğitim öğretimden sorumlu başkan yardımcınız her hafta en az bir okula giderek okul idaresiyle iş birliği içerisinde eğitime katkı verecek mi?

5- Görsel ve duyusal engelliler için araba herhangi bir durakta beklediğinde durağın ismini seslendirerek ayrıca her durakta hangi halk otobüsünün hangi güzergahta gideceğini gösteren tabelalar yapacak mısınız?

6- İhtiyaca cevap verebilecek kadar yer altında ya da katlı olarak otopark yapacak mısınız?

7- Yeni evlenen her çifte beş yıl asgari ücretin yüzde 10'u kadar sembolik bir ücretle 1+ 1 ev verecek misiniz?

8- Yerel yönetimlerde uzman siyasi yaklaşımdan uzak teknik bir danışman ekiple çalışacak mısınız?

9- Kuruçeşme ve İskan Evleri kavşakları başta olmak üzere trafik sorununun yaşandığı yerlerde alt üst geçit yapacak mısınız?

10- En az üç ayda bir aylık Muhasebat Genel Müdürlüğüne verdiğiniz harcama dağılımını içeren listeleri DkMM'ye verecek misiniz? (Ömer Yasin Ergin - İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir