• DOLAR 32.604
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2425.274
  • ...

BATMAN - Hükümet tarafından başlatılan çözüm süreciyle birlikte bölgede özellikle Batman'da ekonomi alanında büyük bir başarı yakaladıklarını söyleyen Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkanı A.Kadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, yatırım için batıdaki işadamlarına çağrıda bulundu. Demir ve Güneş, Batman'ın kalkınmasının yatırımlarla sağlanacağına dikkat çektiler.

"Ülkenin 2013'te olduğu gibi 2014'te de barış ve huzura ihtiyacı var"
Çözüm süreciyle birlikte Türkiye'nin ve özellikle bölgenin ekonomi anlamda ciddi kazanımları olduğunu ifade eden BATSO Başkanı A.Kadir Demir, "Ülkemiz çözüm süreciyle birlikte ciddi bir ivme kazanmıştı. Çözüm süreciyle birlikte ülkemiz çok ciddi yerlere ulaşacaktır. Ülkemizin 2013'te olduğu gibi yine 2014'te de barış ve huzura ihtiyacı var. 2013 yılında huzur, güveni yakaladık ve bunu 2014 yılında da yaşamak istiyoruz. Güven ve huzur sayesinde ekonomimizin de nereden nereye geldiğini de gördük. Bir fabrikaya sahipken şimdi ise yüzlerce yatırımcı yatırım yapmayı bekliyor. Bunlar yeterli değildir. Çünkü ilimizde yüzde 25 oranında bir işsizlik var. Çokta genç bir nüfusumuz var. Bu yatırım ve istikrar için büyük bir avantajdır." dedi.

"Batman, yatırım yapılması için çok iddialı bir ildir"
Batıdaki işadamlarına çağrıda bulunan Demir, Batman'ın huzur kenti olduğunu ve yatırım yapılması gereken bir il olduğunu vurgulayarak, "Batman, yatırım yapılması için çok iddialı bir ildir. İşadamlarının Batman'a yatırım yapmasını bekliyoruz. Altyapımız mevut, Organize Sanayi Bölgemiz muvcut, doğalgazımız hazır, yatırım ve istihdam için gerçekten güzel bir konma sahibiz. İlimiz, Suriye'ye, İran'a, Irak'a ve çevre ülkelere yakınlığıyla da büyük bir avantajdır. Yine hava yolları, karayolları, demiryolarında da hiçbir sıkıntımız yoktur. Şuanda yatırımların yapılmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

"İşadamları Batman'a yatırım yapmalarını bekliyoruz"
Ülkenin çeşitli bölgelerindeki işadamlarını Batman'a yatırım yapmaları için davet eden Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş ise, şunları kaydetti: "İşadamlarımızı Batman'a yatırım yapmalarını bekliyoruz. Artık Batman eski Batman değil. Batman, gerek ulaşımıyla, gerek komşu ülkelerine yakınlığıyla, altyapısıyla ve ulaşımıyla yatırıma elverişli bir ildir. Yeni Organize Sanayi Bölgesi yapılıyor. Öncelikle Batmanlı ve diğer işadamlarını kentimize bekliyoruz. Çözüm süreci Bölgeye ve Batman'a çok önemli yatırımların yapılmasını sağladı. Ama bazı şer güçler ülkenin huzur ve güvenini bozmaya çalışıyor. Ama kimse bu oyunlara artık gelmez. Bizler yatırım istiyoruz." (M.Fatih Akgül-İLKHA)