• DOLAR 32.37
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2325.463
  • ...
HÜDA PAR`dan Şahinan aşiretine taziye ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır İl Başkanlığı, Karacadağ`da bulunan Şahinan aşiretinin ileri gelenlerinden Hacı Mustafa Aydoğdu`nun hanımının vefat etmesi nedeniyle, taziye ziyaretinde bulundu.

Taziye ziyaretine başta HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Mehmet Hüseyin Yılmaz, Bağlar İlçe Belediye Başkan Adayı Vedat Turgut, Sur İlçe Belediye Başkan Adayı Mahmut Uçar olmak üzere çok sayıda partili katıldı.

HÜDA PAR heyetini karşılayan Hacı Mustafa Aydoğdu, HÜDA PAR heyetine teşekkür ederek, ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade etti.

Bölgenin tanınmış kanaat önderlerinden Molla Abdulkuddus Yalçın taziyede yaptığı konuşmada dünya âleminin fani olduğu, ahiret âlemine hazırlıklı olunması gerektiğini, çocuk ve gençlerin İslami terbiye ve ahlakla yetiştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

"Fitne ateşinden kurtulmalıyız"
Fitnenin son haddine ulaştığını söyleyen Molla Abdulkuddus Yalçın, "Müslümanlar her şekilde fitne ateşindedirler. Gerek İslam düşmanlarının ahlaksızlığı olsun, gerekse Müslümanlar üzerinde yaptığı baskı ve zulümlerle Müslümanların kanlarını akıtıp namuslarına göz dikip mallarını talan etmesi olsun her şekilde İslam dünyasına fitne tohumları ekmeye çalışıyorlar. Müslüman çocukların ahlaklarını ve kıyafetlerini bozarak fikirlerini değiştiriyorlar. Ellerinden geldikçe Müslüman toplumları arasında İslami ahlakı kaldırıp kendilerinin üretmiş olduğu çirkin ahlaksızlığı Müslüman toplumuna ve Müslümanların zihinlerine yerleştirmeye çalışıyorlar. Böyle bir devirde Allah`ı zikretmek ayetlerini okumak, çocuklarımıza okutmak hem kendi yaşantımızda hem de çocuklarımızın yaşantısında tatbik etmemiz gerekir. Eğer bizler bunu değil de keyfimize bakarsak, muhakkaktır ki Allah (c.c) bunun hesabını hepimizden soracaktır" dedi.

İnsanların dünyalık menfaatleri için canla başla çalıştığını ifade eden Yalçın, "Peki, imanımız hakkında nasıl olmamız gerekiyor, dünya için çaba sarf ediyoruz ama ahiretimiz hakkında nasıl olmamız gerekiyor? Dünya hayatını hepimiz biliyoruz, görüyoruz. Gözler önündedir, birdenbire Allah`ın emri geliyor ve dünya hayatımız son buluyor. Sevdiklerimizden, dostlardan, akrabalardan ayrılıp diğer âleme göç ediyoruz. Dünyadan ayrıldığımız vakit dünyada yapmış olduğumuz amellerle yalnız kalıyoruz. Ahiret gününde de Allah (c.c) amellerimize göre bizlerle muamele edecek. Mademki dünya fanidir o halde ahiretimiz için fazlasıyla çalışmalı dünya yerine ahiret üzerine titremeliyiz" şeklinde konuştu.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir