• DOLAR 32.369
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Muş HÜDA PAR Belediye Başkan Adayı `Hizmet bir lütuf değil halkın hakkıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - HÜDA PAR Muş Belediye Başkan Adayı İnan Sur, halkın çok sayıda yöneticiyi gördüğünü halkın göremediği tek şeyin ise hizmet olduğunu söyledi. Sur, "Hizmet bu halka yapılan bir lütuf değil, halkın hakkıdır." dedi.

HÜDA PAR Muş Belediye Başkan adayı İnan Sur, sorularımızı yanıtladı.

Yeni kurulan bir partisiniz bu vesileyle HÜDA PAR`dan biraz söz edebilir misiniz?
Sur : Bizlere bu fırsatı sunduğunuz için öncelikle teşekkür ederim. Partimizin yeni bir parti olduğu doğrudur; biz Muş`ta hem de bölgemiz ve ülkemizde oldukça köklü bir geçmişe sahibiz. Daha önce sivil toplum hizmetlerimiz ile zaten halkımızın hizmetinde idik ve teveccühlerini kazanmıştık; artık inşallah siyasi alanda da kendilerinin hizmetine aday olduk.

Partimizin gaye ve hedeflerinden özet olarak söz edecek olursak; bizi siyaset arenasına sürükleyen etkenlerin başında bu işi kendimize bir sorumluluk olarak görmemiz gelmektedir. Öncelikli hedefimiz ``iyiliği emir edip kötülükten sakındırmaktır``. Ayrıca Partimizin gayelerinin başında Can, mal, din, akıl ve nesil emniyetini güven altına alarak; toplumsal huzuru ve barışı sağlamak gelmektedir.

Hem parti olarak hem de şahsınız adına ilk seçim deneyiminiz olacak, bunu bir avantaj mı yoksa dezavantaj olarak mı değerlendiriyorsunuz?

Sur: Söylediğiniz şey doğrudur. Siyaset alanında yeniyiz fakat parti yönetimimiz de, bizler de halkımızla sürekli iç içe olduğumuz için halkımız bizi zaten tanıyor. İlk kez bu işe aday olduğumuz doğru fakat bu işe girişmemizin temel amacı zaten halkımızın bizlere ihtiyacı olduğunu düşünmemizdi. Biz biliyoruz ki bu halk çok şahısları ve partileri iş başında gördü fakat göremediği tek şey layık olduğu hizmettir. Biz şuna inanıyoruz ki Halkımız Hür kadroların iş başına gelmeleri ile beraber evinde kendi işi için ayrı, devlet işleri için ayrı mum bulunduran; ihtiyaç sahiplerine sırtına un çuvalı ile giden Ömer`ler, Ali`ler ile tanışacaktır.

Nasıl bir belediye vaat ediyorsunuz HÜDA PAR`ın belediyecilik anlayışından biraz söz eder misiniz?
Sur: Öncelikle biz diyoruz ki, Belediyeler Halkın malıdır ve belediyelere yetim malı gibi sahip çıkılmalıdır. Ayrıca partizanlık ve tarafgirlik gütmeden düşüncesi ne olursa olsun halkımızın tamamına layık olduğu hizmetleri götürmeye gayret edeceğiz. Rüşvetsiz, tarafsız, adil dürüst ve gerçek belediyecilik için tüm hemşerilerimizi Hür Dava`yı omuzlamaya bekliyoruz. Muş halkı eğer bizi bu hizmetlere layık görürse inşallah belediye binasının kapısına Resulullah`ın "Rüşvet alanda verende mel`undur." hadisi şerifini asacağız.

Seçim çalışmalarınızdan biraz söz eder misiniz, çalışmalara başladınız mı ne tür çalışmalarınız olacak?
Sur: Seçim çalışmalarımıza elbette başlamış durumdayız. Şuan için partili kardeşlerimiz büyük bir öz veri ile partimizi tanıtıcı broşürleri kapı kapı dolaşıp dağıtmaktadırlar. Sizlerin aracılığıyla kendilerine buradan teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca parti üyelerimizle beraber taziye, kanaat önderleri, aile büyükleri ve İlimizin ileri gelenlerine yönelik ziyaretlerimiz devam etmektedir. İnşallah kısa bir zaman içerisinde bizzat tüm Muşlu kardeşlerimizin evlerini tek tek ziyaret edeceğiz.

Belediye seçimini kazanmanız halinde hedeflediğiniz projelerinizden biraz söz eder misiniz?
Sur: Şunu özellikle belirteyim bizim şöyle bir ilkemiz var kesinlikle gerçekleştiremeyeceğimiz vaatlerden kaçınacağız. Ayağımız yere basar bir şekilde siyaset yapacağız; fakat verdiğimiz sözleri de mutlaka yerine getireceğiz. Projelere gelince elbette bizim de tasarladığımız hatta bazıları için çeşitli ön görüşmelerde bulunduğumuz son derece özgün projelerimiz var, fakat bunları inşallah ilerleyen zamanlarda kamuoyuna ve siz değerli basın mensuplarına sunacağız.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?
Sur: Sizlerin aracılığıyla tüm Muşlu kardeşlerimize diyoruz ki: Yeşil, güzel ve temiz bir Muş; parklar bahçeler, Sosyal tesisler, spor alanları, ucuz ve rahat ulaşım, akıcı trafik; temiz hava, temiz su ve sağlıklı gıda Herkes gibi sizlerin de hakkı; şunu unutmayın ki " Hizmet bir lütuf değil Hakkınızdır" (M. Şirin Çağlayan-iLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir