• DOLAR 32.426
  • EURO 35.857
  • ALTIN 2325.988
  • ...
Okullarda Noel hediyeleşmesine velilerden tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ- Yılbaşında okullarda çocukların hediyeleşmesine velilerden tepki geldi. Çocuklarını İslami olmayan etkinliklerle İslami ahlak ve inançtan uzaklaştırıldığını belirten öğrenci velileri, çocuklarına yönelik bu tür etkinlikleri yapanları kınadıklarını söylediler.

"Böyle bir organizasyonu yapanlar acaba bunu İslami bayramlarda da yapıyorlar mı?
Sözkonusu programa tepiki gösteren öğrenci velisi Feshi Balkaya, "Çocuğum bana gelip yılbaşı dolayısıyla okulda hediyeleşeceklerini söyledi. Bunun neyin nesi olduğunu araştırdık. Baktık ki yılbaşından önce sınıfta çocuklar arasında kura çekilmiş ve çocuklar eşleştirilmiş. Kim kime çıkarsa iki arkadaş hediyeleşecek. Hediyeleşmek güzel bir şeydir. Bu aynı zamanda Peygamberimizin(s.a.v) de bir sünnetidir. Fakat biz bu sünneti yılbaşında değil, inancımıza ve kültürümüze uygun ortamlarda ve dini bayramlarımızda görmek istiyoruz. Yılbaşında böyle bir organizasyonu yapanlar acaba bunu dini bayramlarımızda da yapıyorlar mı? Eğer yapmıyorlarsa yılbaşında bunu yapmalarındaki maksat nedir? Bunu bize izah etsinler'' dedi.

"Çocuklarımıza bu yaşta İslami olmayan kültürü empoze etmeye çalışmayın''
Bu organizasyonu yapanların cahil insanlar olmadığını sözde eğitimci olduklarının altını çizen Balkaya; "Eğer çocuklarımızı teslim ettiğimiz eğitimcilerimiz bunu bilinçsizce yapıyorlarsa, lütfen bir daha bunu yapmasınlar. Yok, eğer bilinçli ve organizeli yapıyorlarsa ki öyle görünüyor, çünkü bu insanlar belli bir süre eğitim görmüş insanlar, biz buna razı değiliz ve bunun tekrarlanması halinde gereken tepkiyi koyacağız. Lütfen çocuklarımıza bu yaşta İslami olmayan kültür ve gelenekleri empoze etmeye çalışmasınlar. Biz bu yapılanları şiddetle kınıyoruz'' diyerek bu organizasyonu yapanlara tepi gösterdi.

"Eğitimciler çocuklarımıza ne yapmaya çalışıyor''
Ticaretlerinin etkileneceği endişesiyle isimlerinin açıklanmasını istemeyen esnaf ise, çocukların gelip yılbaşına özel hediyeler istediklerini söylediler. Çocukların özellikle Noel şapkası ve Noel sakalı istediklerini belirten esnaf, "Bunlar çocuklarımıza ne yapmaya çalışıyor.'' diyerek yapılanlara tepki gösterdi.

Ayrıca hediyeleşmenin Yılbaşı gecesinden sonraki Cuma günü yapıldığı da edinilen bilgiler arasında. (N. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir