• DOLAR 32.345
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2308.518
  • ...
ABD`de Herkül Fırtanası 16 Can Aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

NEW YORK - ABD`de yaklaşık 140 milyon kişinin yaşadığı büyük bir alanı etkileyen Herkül fırtınası, elektrik nakil hatlarında arızalara, binlerce uçak seferinin iptaline, kara ve demiryolu ulaşımının aksamasına neden oldu.

Fırtına sebebiyle hava sıcaklığının bazı bölgelerde sıfırın altında 30 dereceye kadar düştüğü ve bugüne kadar ülkede fırtına nedeniyle 16 kişinin öldüğü bildirildi.

Ölümlerin, bazılarının direk kötü hava şartlarının neden olduğu kazalardan, bazılarının ise donmadan kaynaklandığı belirtildi.

Öte yandan, Aşırı soğuklar nedeniyle New York ve Boston`ta ısınma merkezleri oluşturuldu. Boston`da polis, halkla işbirliği yaparak, sokaklarda ihtiyacı olanları 911`i nolu acil yardım hattına bildirmelerini çağrısında bulundu.

New York`ta ekipler, sokaklardaki evsizleri ısınma merkezlerine götürüyor.

Cuma günü, New York`ta Birleşmiş Milletler ve başkent Washington`da okulların ile birçok devlet dairesinin kapanmasına neden olan soğuk havadan, en fazla etkilenen eyaletlerden biri olan Minnesota`da eyalet genelinde ilk defa 17 yıl sonra pazartesi günü okullar tatil edildi.

Yetkililer zorunlu kalınmadıkça dışarı çıkılmamasını ve çıkanların ise uzun süre dışarda kalmamaları uyarısında bulundu.

Bu arada, meteoroloji önümüzdeki günlerde hava sıcaklığının az da olsa yükseleceğini bildirdi.

ABD`de, çarşamba gününden bu yana başkent Washington ile son 20 yılın en soğuk kışını yaşandığı eyaletler şöyle sıralanıyor:

"Connecticut, Delaware, Illinois, Indiana, Kentucky, Maine, Maryland, Massachusetts, Michigan, Minnesota, New Hampshire, New Jersey, New York, North Carolina, Ohio, Pennsylvania, Rhode Island, Vermont, West Virginia ve Wisconsin."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir