• DOLAR 32.601
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2492.704
  • ...
DİMED: `Gazeteciye saldırı kabul edilemez`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Medya Mensupları Derneği (DİMED), Çapa Tıp Fakültesinde yaşanan mağduriyeti haberleştirmek isteyen Doğruhaber Gazetesi Muhabiri Erkan Yavuz`a hastane güvenliği tarafından gerçekleştirilen saldırıyı kınadı.

 DİMED yönetim kurulu adına yapılan açıklamada, kamu yararına çalışan ve kamuyu ilgilendiren bir durumu araştırıp haberleştiren gazetecilerin meydana gelen olayların müsebbibi olarak görülüp hedef tahtasına konmalarının kabul edilemez olduğu belirtildi.

 02.01.2014 görevi başında saldırıya uğrayan Doğruhaber Gazetesi Muhabiri Erkan Yavuz`un, hakarete maruz kaldığı yetmezmiş gibi kötü bir şekilde darp edildiği kaydedilen açıklamada, "Bu olay resmen eşkıyalıktan başka bir şey değildir. Üstelik bu olayın Türkiye`nin en önemli Üniversitesi hastanelerinden birinde, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesinde meydana gelmesi hem üzücü hem de düşündürücüdür." ifadeleri kullanıldı.

 Üniversite yönetiminin soruşturma açması, böyle olumsuzlukların yaşanmaması için gereken adımların atması istenen açıklamada, son olarak, "Yaşanan bu saldırıyı kınıyor, meslektaşımıza da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." denildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir