• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
HÜDA PAR Bingöl İl Teşkilatı saldırıları kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, yaptığı yazılı basın açıklamasıyla partilerine yönelik saldırıları sert bir dille kınadı. Daha önce yaşanan saldırıların aydınlatılmamasının bazılarının iştahını kabarttığını söyleyen Tasalı, olayların daha da büyümemesinde HÜDA PAR yönetici ve üyelerinin sağduyulu tavırlarının büyük önemi olduğunu vurguladı.

 

"Saldırıları nefretle kınıyoruz"
Yapılan saldırıları nefretle kınadıklarını dile getiren Tasalı, "Hafta içinde Van ili Muradiye ilçesi Parti binasına ve Şırnak ili Cizre ilçesi HÜDA PAR ilçe teşkilatına bağlı üyelerimiz, parti tanıtımı kapsamında broşür dağıtırken gözü dönmüş PKK/BDP`li çeteler tarafından molotoflu ve taşlı saldırılara maruz kalmışlardır. HÜDA PAR üyelerinin sağduyulu tavrı üzerine olay büyümeden önlenmiştir. Partili kardeşlerimize geçmiş olsun diyor, kendilerine yönelik yapılan bu alacakça saldırıları nefretle kınıyoruz." dedi.

 

Bu ateşin büyük bir yangına dönüşmemesinin tek sebebinin HÜDA PAR yönetici ve üyelerinin sağduyulu tavırları olduğunu belirten Tasalı, HÜDA PAR'ın bölgede gördüğü teveccühün hazmedilemediğini söyledi.

 

"Bu saldırılar sonun başlangıcı değil, sonun ta kendisidir"
Tasalı açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bugüne kadar Müslüman halkımızın kanıyla beslenen bu vampirlere fırsat vermeyeceğiz. Bu saldırılar sonun başlangıcı değil, sonun ta kendisidir. Müslüman halkımıza verebileceği hiçbir şeyi olmayan bu halk düşmanı çeteler, bunun farkına varmıştır. Bundandır ki, şiddet ve kaos ortamı oluşturmaya çalışmaktadırlar. Ayrıca bugüne kadar partimize yönelik yapılan onlarca saldırıdan tek birinin aydınlatılmaması da, bu saldırıların emniyet ayağıda mı var sorusunu gündeme getirmektedir. Bizler HÜDA PAR Bingöl teşkilatı olarak şunu söylüyoruz; halkımız olanları görüyor ve her şeyin farkındadır. Elbette sizler de korkularınızla yüzleşecek ve göreceksiniz ki, zaman HÜDA PAR zamanıdır. Çünkü bu halk kaosu değil huzuru, savaşı değil barışı, düşmanlığı değil kardeşliği istiyor. Hak ettiği hizmeti görmek istiyor. Ve Allah'ın izniyle HÜDA PAR hakkı hak edene verecektir. Son olarak yapılan bu saldırıları şiddetle kınıyor, failleri Allah'a havale ediyoruz."

 

"Bu ateş önce sahibini yakar"
Son olarak sağduyu çağrısı yapan Tasalı, "Hür Dava Partisi Bingöl İl Teşkilatı olarak burada tüm bu kesimlere çağrıda bulunmak istiyoruz, insanlığınız ve vicdanınız ölmeden, gelin hep birlikte, henüz vakit varken, bölge halkına zarar veren bu fitne ateşini söndürelim, zira bu ateş önce sahibini yakar, sonra da seyredenleri yakar. Temennimiz bu çağrımıza herkesin, kulak vermesi ve üzerine düşen insani vazifesini yapmasıdır." ifadelerini kullandı. (Mehmet Salih Gönül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir