• DOLAR 32.593
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2421.01
  • ...
Ebeveynlerin hataları çocukları olumsuz etkiliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- İncirli Kültür Merkezi'nde vatandaşlara yönelik bilgilendirme seminerleri devam ediyor. Hanımlar Lokali'nin etkinlikleri kapsamında İncirli Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen seminerde, kadınlara 'Aile İçi İletişim' konusunda bilgiler verildi.

 

Hayat Hastanesi'nden Uzman Psikolog Dilek Kaymak'ın konuşmacı olduğu programda, kadınlara aile içi iletişimde dikkat edilmesi gereken konular konuşuldu. Kaymak, ebeveynlerin farkında olmadan yaptıkları bazı hatalı davranışların, çocuklar üzerindeki etkilerini anlattı.

 

Çocukların kişiliğinin oluşumunda aile bireylerinin önemine dikkat çeken Kaymak, ailenin işleyişinde bireyler arasındaki iletişimin de etkili olduğunu söyledi.

 

Etkili bir iletişimin, aile üyelerinin karşılıklı olarak birbirlerinin düşüncelerini ve duygularını anlamalarını sağladığını, işbirliği, yardımlaşma ve paylaşmaya yol açtığını belirten Kaymak, "İyi bir iletişimin var olduğu aile ortamında çocuklar daha özerk ve bağımsız kişilik geliştirirler. Düşünme, düşünce ve duygularını açıklama özgürlüğü ve alışkanlığını da bu sayede kazanırlar" dedi. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir