• DOLAR 32.591
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2505.43
  • ...
Adım adım ilk 500
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Uluslararası üniversite sıralama kuruluşlarından Scimago Enstitüsü, 2009 yılından bu yana yaptığı sıralamaların sonuncusunu yayınladı. Selçuk Üniversitesi, 2012 yılına göre 2013'te Türkiye'de bir, dünyada ise 27 basamak yükseldi. Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, "Dünyada ilk 500 üniversite arasına girme hedefimiz 2014-2018 Stratejik Planı'nda yer almıştır. Bu sonuçla hedefimize biraz daha yaklaştığımızı söylemek mümkündür." dedi.

"Dünyadaki 20 bin üniversiteden 1996'sı değerlendirildi"
1996'sı üniversite olmak üzere, 2 bin 744 üniversite ve araştırma kurumunu değerlendiren Scimago Enstitüsünün sıralamasında; Scopus veri tabanından alınan son 5 yıla ait yayın sayısı, ülkeler arası ortak yayın kriteri, normalize edilmiş yayın başına atıf, etki değeri yüksek yüzde 25'lik dilime giren dergilerdeki makale oranı, yayınlarda uzmanlaşma/yaygınlık, en çok atıf alan yüzde 10'luk dilime giren makale oranı ve yayınlarda sorumlu yazar sayısı kriter olarak alındı.

Sıralamada üniversiteler ve araştırma kurumları Afrika, Asya, Doğu Avrupa, Batı Avrupa, Latin Amerika, Kuzey Amerika, Ortadoğu ve Okyanusya olmak üzere 8 bölgeye ayrılarak dünya, bölge ve ülke bazında sıralamalar yapıldı. Dünya çapındaki yayınların yüzde 80'ini yapan bu 2744 kurumun 65'inin Türkiye'deki üniversiteler ve araştırma kurumları olması dikkat çekti.

"Selçuk Üniversitesi 27 basamak birden yükseldi"
Bir önceki yıla göre dünya sıralamasında 27 basamak, Türkiye'de ise bir basamak yükselen Selçuk Üniversitesi, 2013 sıralamasında dünyada 678'inci, Orta Doğu bölgesinde 25'inci ve Türkiye'de 8'inci sırada yer aldı Türkiye'nin ilk yedi sırasında üç büyük şehirdeki üniversitelerden İstanbul, Hacettepe, Gazi, Ankara, ODTÜ, Ege ve İstanbul Teknik Üniversiteleri yer aldı.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hakkı Gökbel'in iç ve dış paydaşların katılımıyla üniversitenin temel vizyonu olarak tayin ettiği "Dünya çapında ilk 500 üniversite içerisine girme" hedefi, üniversitenin 2014-2018 Stratejik Planında da yer almıştır. Bu çalışmaların sonucunda Selçuk Üniversitesinin dünya çapında üniversite kriterlerini temel alan yeni stratejik yol haritasında "dünya çapında üniversite olma" vizyonuna ve ilk 500 hedefimize biraz daha yaklaştığını söylemek mümkündür. Bu araştırma sonuçları ayrıca Selçuk Üniversitesinin Konya ilini yukarıya taşıyan bir misyon üstlendiğini göstermektedir." dedi. (İlyas Yavuz - İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir