• DOLAR 32.568
  • EURO 34.871
  • ALTIN 2431.435
  • ...
Yılmaz: Belediyeleri halkın belediyesi yapacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır belediye başkan adaylarını tanıttı. Tanıtım programında konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Hüseyin Yılmaz, belediye başkanlarının Hakk'ın rızasını kazanmak için, halka hizmet eden kişiler olacağını belirterek, belediyeleri halkın belediyesi yapacaklarını ifade etti. Yılmaz konuşmasında, Başkan seçildiğinde yapacak ilk işinin Şeyh Said'in idam edildiği yere 'Kıyam Mescidi', Dağkapı meydanını da 'Şeyh Said Meydanı' ifadelerini ekledi.

Kuran ı Kerim tilavetiyle başlanılan programda bir konuşma yapan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmuz Tanrıkulu, belediye başkan aday adaylığı sürecinde çok titiz davrandıklarını ifade ederek, halkın malını dağıtmayan halka hizmeti hakka hizmet gibi gören kişileri tercih ettiklerini vurguladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere merkez ilçe belediye başkan adaylarını tanıtan Tanrıkulu, tüm adayların halkın maslahatı için çalışacaklarını söyleyerek, adaylar hakkında kısaca bilgi verdi.

Tanıtım programında konuşan HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. M. Hüseyin Yılmaz, dürüst siyaset, gerçek adalet şiarıyla yola çıktıklarını ve bir yıl içerisinde 48 ilde teşkilatlandıklarını belirtti.

"Halka, layık olduğu hizmeti sunacağız"
Halkın talebi doğrultusunda yerel seçimlere girmeye karar verdiklerini sözlerine ekleyen Yılmaz, belediyelerin dürüst idarecilere ve başkanlara, şehirlerin ve halkın da gerçek hizmete ihtiyacı olduğunu ifade ederek, "Halkın içinden gelen dürüst adaylarla halkımıza, şehrimize beklenen gerçek hizmeti getireceğiz. Belediyeleri halkın belediyesi yapacağız. Şehirlerimiz, halkımız hizmetle tanışacak. Eşe dosta, yandaşa hizmet dönemini sonlandıracak, halka hizmet dönemini başlatacağız, şehirlerimiz, halkımız hizmetin en iyisine layıktır." Dedi.

"Adil bir yönetim sözü veriyoruz"
Eskiden belediye başkanlarına, şehrin emin kişisi, güvenilir kişisi anlamına gelen şehr-emini dendiğini hatırlatan Yılmaz daha sonra," Yaşanılır temiz bir şehir için, huzurlu bir toplum için, gençlerimizin geleceği için, halkımızın hürriyeti için Hür Dava'nın, hür adayları olarak yerellerin yönetimine talibiz. Dürüst, adil ve hizmete talip adaylarla şehirlerimizin, halkımızın geleceğini inşa etmek istiyoruz. Belediyeler partizanlık yeri değil halka hizmet alanlarıdır diyoruz. Adil, dürüst, şeffaf bir yönetim sözü veriyoruz." Diye kaydetti.

"Belediyeler halkın malı olacak"
Belediyeleri halkın belediyesi yapacaklarını açıklayan Yılmaz, " Belediye başkanları ise Hakk'ın rızasını kazanmak için, halka hizmet eden kişiler olacaklardır. Halkımıza hizmet etmemeyi siyasi mücadeleye bağlayanların mazereti geçersizdir. 'Mecliste siyaset, belediyelerde ise hizmet yapılır', bu ikisini birbirine karıştırmamak lazım. Siyaset mecliste yapılır. Siyasi mücadelenin, hak almanın, siyasi taleplerin hakka dönüşmesi, alınan hakların korunmasının yeridir. Belediyeler ise halka hizmet mekânlarıdır. Halka hizmet üretilir. Şehrin yaşam kalitesi yükseltilir. Yerleşim yerleri yaşanır hale getirilir." şeklinde konuştu.

"Halkın gözünü boyayanlara dur diyeceğiz"
Belediye başkanlarının siyasi bir düşüncesinin olabileceğini belirten Yılmaz, ama bu düşüncenin belediye başkanının tarafsızlığına, adil olmasına, engel olmadığına vurguda bulunarak, "Meclise gönderilen siyasilerin ve belediye başkanlarının beceriksizliklerini örtbas etmek için partizanlık yapmaktadırlar. Siyasi manevralarla yıllardır halkın gözünü boyamaktadırlar. Sokaklarda kavga veriyoruz demekte, hizmet talep eden kendi yandaşlarını dahi susturmaktadırlar. Belediyecilik hizmetiyle yaşadığı şehre hizmet üretemeyen, halka hizmet etmeyen bir anlayış doğal olarak bazı bahanelerin arkasına sığınacaktır." İfadelerini kullandı.

"Halkın içinden çıkanlar halka hizmet eder"
Halkın içinden çıkan, halkın ihtiyaç ve taleplerini bilen, dinini de dilini de savunabilecek kişilere ihtiyaç olduğunu belirten Yılmaz, " Bu da ancak HÜDA PAR'ın iktidarı ile mümkün olacaktır. İdeolojik amaçlarını, kişisel, örgütsel ve partisel çıkarlarını halkımızın menfaatinden üstün görenlerin, halkımıza ve şehrimize bir şey veremediğini gördük. Halkımız, rüşvetin, haracın, yandaşlığın, olmadığı adil, tarafsız bir belediyeciliği hak ediyor. Halkımızın artık kendisini yönetme, zamanı gelmiştir. Halkımızın ithal ideolojilere ve adaylara ihtiyacı yoktur. Bünyesine, ahlakına, inancına aykırı uygulamalara, dayatmalara, yozlaştırmalara tahammülü kalmamıştır. Diyarbakır'ın, Diyarbakırlının hizmetle tanışma vakti gelmiştir." ifadelerini kullandı.

"Adaylarımız, Diyarbakırlı"
Adaylarının tamamının yerli olduğunu, Diyarbakır sokaklarında büyüdüklerinin altını çizen Yılmaz, "Başka bir partiden veya şehirden ithal edilmemişlerdir. Diyarbakır'ın bağrından çıkmış, halk ile aynı inançtan olan, aynı dili konuşan aynı havayı soluyan adaylarla hizmete talibiz. Halkımıza hak ettiği hizmeti sunabilmek için, belediyelerin yönetimine talibiz. Adil bir yönetim için, halkın malının halkın hizmetine harcanması için gerçek bir hizmet için aday olduk. Belediyecilik anlayışımızda insanı toplumu önceliyoruz. Halkın çektiği acıları üzerinden ideolojik hâkimiyet bina etmek, halka zulümdür." şeklinde belirtti.

"Yolsuzluk hortumlarını keseceğiz"
Belediyelere bağlanan yolsuzluk hortumlarını keseceklerini sözlerine ekleyen Yılmaz son olarak, " Halkın malının, eşe dosta, yandaşa peşkeş çekilmesine mani olacağız. Belediyenin içerisindeki tüm yolsuzlukları bitirecek, burada toplanan gelirleri halkın refahını, artırmak için, hizmetin kalitesini artırmak için harcayacağız. Kürt halkı Müslüman'dır. Halkımızın yaşadığı tüm sıkıntılar ve hak talepleri, İslam referansa alınarak çözülebilir. Çözüm sürecinin barışa ve kazanıma dönüşmesi için dindar kişilerin aktif rol oynaması gerekiyor. Yerel iktidarların halkın gerçek temsilcilerinde olması gerekiyor. Halkın taleplerini örgütsel ve ideolojik çıkardan üstün tutanların yönetimde olması lazım." Diye vurguda bulundu. (M. Sait Adiyaman/Ali Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir