• DOLAR 32.318
  • EURO 35.143
  • ALTIN 2291.521
  • ...
DİSİAD 2013 yılını değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır Sanayici İşadamları Derneği (DİSİAD), kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. DİSİAD yönetim Kurulu Başkanı Burç Baysal, 2013 yılını değerlendirerek açıklamalarda bulundu.

 

17 Aralık tarihinde başlayan yolsuzluk operasyonu ve sonrasındaki gelişmeleri değerlendiren Baysal, "Yolsuzluk operasyonuyla beraber piyasalarda çalan tehlike çanları ülke kalkınmasını sekteye uğratacakmış gibi gözüküyor. Geldiğimiz noktada yaşanan olaylar ülkeyi hiç de doğru bir yere götürmüyor." dedi.

 

Hükümetin 17 Aralık operasyonu ve sonraki süreçte yaşananların suçlularını, bir an önce yargıya sevk etmesi gerektiğini dile getiren Baysal, "Ekonomik ziyana uğramama adına bir an önce önlemler alınıp bu işlerin faturası halka ve iş idamlarına çıkarılmamalıdır." dedi.

 

Çözüm sürecinin sekteye uğratılmayıp cesur ve kararlı adımlarla devam ettirilmesi gerektiğini belirten Baysal, "Son günlerde yaşanan gelişmelerle birlikte barışı gölgelemeye niyetlenenlerin olabileceği endişesini taşımaktayız. Bu nedenle bölgemizde barış için beklenen umutlu bekleyişi siyasi çıkar çatışmalarına alet etmekten kaçınılmalıdır." ifadelerini kullandı.

 

Baysal son olarak, "2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde hizmet edilme kabiliyeti olan insanlara rol verilmesinin herkes için kazançlı olabileceğini hatırlatırız. İktidar partisi düşünce özgürlüklerini artırmalı ve hukukun evrensel duruşunu ortaya koymalıdır. Muhalefet partileri de kaset ve istismar politikalarından vazgeçip demokrasinin işlemesini sağlayacak politikalar üretmelidirler." açıklamasını yaptı. (Hamza Adiyaman/Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir