• DOLAR 32.35
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2310.274
  • ...
Seçmen Kütükleri Askıya Çıkıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - YSK`nın Seçmen Kütüğünün Güncelleştirilmesi Usul ve Esaslarını Gösterir Genelgesi de Resmi Gazete`nin bugünkü sayısında yer aldı.
 
30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan mahalli idareler seçimleri için Muhtarlık bölgesi askı listeleri 10 Ocak Cuma günü saat 08.00`de askıya çıkarılacak. Listeler, 23 Ocak Perşembe günü saat 17.00`de askıdan indirilecek.
 
Askı süresi içinde yerleşim yeri adresini değiştiren ve seçmen niteliğine sahip olduğu halde muhtarlık bölgesi askı listesinde ismi bulunmayanlar, ilgili nüfus müdürlüğüne adres beyan formu ile birlikte elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noterden tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birisi ile başvuracak ve nüfus müdürlüğünden alacakları adres değişikliğinin uygunluğuna ilişkin belge ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim edecek.
 
Muhtarlık bölgesi askı listelerinin dökümünün yapıldığı 3 Ocak 2014 tarihinden başlamak üzere ve askı süresi içinde nüfus müdürlüklerine yapılan değişiklik veya düzeltme başvuruları, SEÇSİS Merkezi Seçmen Veri Tabanına 7 Şubat 2014 Cuma günü saat 17.00`ye kadar Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce elektronik ortamda işlenecek.
 
İlçe seçim kurulu başkanları, kendilerine ulaşmasından itibaren itirazları en geç 25 Ocak 2014 Cumartesi günü saat 17.00`ye kadar kesin olarak karara bağlayacak. Gerekli kayıt ve düzeltme işlemlerinin yapılması ile muhtarlık bölgesi askı listeleri 7 Şubat 2014 Cuma günü kesinleşecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir