• DOLAR 32.576
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.726
  • ...
`17 Aralık, `gezi` Olaylarının Devamıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - 17 Aralık 2013`teki "Rüşvet ve Yolsuzluk" operasyonunun Türkiye`deki olumsuz etkileri ile ilgili açıklamada bulunan Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, operasyonun istikrara, barışa ve Türkiye`nin büyümesine yönelik bir darbe olduğunu kaydetti.
 
17 Aralık 2013`teki "Rüşvet ve Yolsuzluk" operasyonunu acı bir tablo olarak gördüğünü belirten Güneş, "Operasyon hem ülke adına, hem bölge adına hem de münferit olarak şirketler ve şahsımız adına çok önemli ölçüde negatif bir şekilde yansımıştır. 17 Aralık operasyonu gerçekten bizi derinden üzmüştür. Yapılan bu operasyona bir anlam veremiyoruz. Tabi ki yolsuzluğu desteklemiyoruz. Ama mesele yolsuzluk değildir. Operasyonlardaki amaç yolsuzluk ise şayet tabi ki yolsuzluğu kınıyoruz. Her hükümet döneminde bu gibi yolsuzluklar gündeme gelmiştir fakat bu 17 Aralık olayı "Gezi" olayının devamıdır. "Gezi" olayı nedir? Yine Hükümete, yine istikrara, yine kardeşliğe, yine barışa, yine Türkiye`nin büyümesine, yine Türkiye`nin dünyadaki konumuna bir darbedir." dedi.
 
Operasyonlar Türkiye`nin büyümesine engeldir
Bazı güçlerin "Gezi" olaylarında başaramadıklarını 17 Aralık`ta yapmaya çalıştıklarını dile getiren Güneş, "Artık insanlarımız bu tür olaylara karşı sağduyuludur. Ne isim verirlerse versinler, ne kılıf giydirseler giydirsinler artık bu tür oyulara inanmıyoruz. Onun için 17 Aralık`ı Türkiye için bir kayıp ve bir oyun olarak görüyorum. Bu 17 Aralık operasyonu, Hükümete ve istikara yönelik bir operasyondur. Çünkü mevcut Hükümetin yaptıklarını anlatmakla bitiremeyiz. Başta bölgemiz ve Kürt halk daha fazla istikrar görmüştür, daha fazla hizmet, ilgi, alaka görmüş ve süreçle beraber huzur ve güven verilmiştir. Yazıktır; bu operasyonların kime faydası vardır. Türkiye`nin büyümesine engeldir bu operasyonlar. Ülkenin dışarıda prestiji düşüyor. Bu operasyonlar bizlerin önünü kapatıyor. Bu ülkenin büyümesini istemeyen kişileri kınıyorum." ifadelerini kullandı. (M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir