• DOLAR 32.518
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2428.977
  • ...
`Fetihleri Bize de Müyesser et Ya Rab`-FOTO Galeri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN-Kızıltepe`de faaliyet icra eden Mustazaflar Cemiyeti Şubesi, dernek binasında Mekke`nin fethini konu alan bir program düzenledi. Program İbrahim Bahadır`ın Kur`anı-nı Kerim tilaveti ile başladı.
 
Programda Abidin Er Hoca, yaptığı konuşmada, Mekkenin fethi başarının sebebi ve hikmetlerini farklı bir bakış açısı ile dile getirdi.
 
Abidin Hoca konuşmasında, "Dünyanın yaratılışından kıyamete kadar Ayet ve Hadisler ile sabittir ki Kabe ve Mekke`nin ehemmiyeti çok büyüktür. Allahu Teala Beytül Haram`ı kıyam ve direniş yeri yapmıştır. Teknolojinin geliştiği bu asrımızda aynı anda 5-6 milyon insanın, tek komutla imama tabi olarak hiçbir vukuat olmadan bu meydanda birlikte namaz kılıp ibadet etmelerinde, çok büyük bir hikmet ve sukunet olduğunu ortaya koyuyor." dedii
 
Abidin hoca Mekke fethinin nedenlerine de değindiği konuşmasında,"Mekke fethinin detaylarında meydana gelen en büyük başarının Sahabei Kiram`ın Resül-i Ekrem`e bey`at etmeleri akabinde, müşrikler karşısında canlarını hiçe saymalarıdır. Allahın emrine amade olduklarından dolayı Allah Mekke`nin fethini savaşsız bir şekilde Müslümanlara nasip etti. Resül-i Ekrem Mekke`ye girdikten sonra , Ebu Süfyan`ın Peygamberimize gelerek bir muhacir tarafından tehdit edildiğini söyledi. Resulullah ise bu günün intikam günü olmadığını,bu günün şefkat ve merhamet günü olduğunu, Kureyş`lilerin azat olduğu gün olduğunu ilan etti. Resül-i Ekrem Mekke`yi fethettikten sonra ilk işi Kabe`yi tavaf etmek oldu.Tavaf`tan sonra Kabe`nin anahtarlarını istedi.
 
Anahtarlar ise Osman bin Talha` nın yanında idi.Hicret esnasında Peygamberimiz Osman bin Talha`dan anahtarlarını istemiş ama vermemişti. Ve ona demişti ki, `Bir gün gelecek Kabe anahtarları benim elimde olacak.` Osman Bin Talha ise buna karşılık, `Böyle bir gün olacak ise bu felaket olur.` demişti. Neticede Hz. Ali anahtarları alıp Kabe kapısını açtıktan sonra Resul-i Ekrem ilk iş olarak Kabe`de iki rekat Namaz kılarken, Mekke`li müşrikler ise etrafta toplanıp Rasulullah`ın Putlara zarar vermesi halinde, putların da karşı intikam alacağını bekliyorlardı. Peygamberimiz Kabe`de bulunan putları asası ile, şu mübarek ayeti `Hak geldi Batıl zail oldu,batıl gitmeye mahkumdur.` okuyarak param parça etti." dedi.
 
Program sanatçıların seslendirdiği ezgiler ve ardından yapılan dua ile sona erdi. (Mehmet Aslan-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir