• DOLAR 32.556
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2430.07
  • ...
"Fetihten önce, gönüller fethedilmeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TOKAT- Hüseyin Akbaş Spor Salonunda düzenlenen etkinlik Kur'an-ı Kerimi güzel okuma Dünya 1. si Ahmet Karalı Hoca'nın Kur'an-ı Kerim'i okuması ile başladı. Kuran-I Kerim'in tilavetiyle salonda bulunanlar duygu dolu anlar yaşadı.

 

Ardından AGD Tokat Başkanı Hüseyin Reel, günün anlam ve önemine binaen kısa bir konuşma yaptı. Reel konuşmasında "Mekke'nin fethinin İslam tarihi açısından önemli bir yeri vardır. Mekke'nin fethi ile bütün dünyaya müsamaha ve insan hakları dersi verilmiştir. Hz. Peygamber, gücünün zirvesinde olmasına rağmen, intikam yerine bağışlamayı seçerek, insanların kalplerini İslam'a açmıştır. Mekke'nin fethi sadece bir zafer değil, aynı zamanda zulümden adalete, karanlıktan aydınlığa kavuşmanın da apaçık bir simgesidir." dedi.

 

Ardından konuşmasını yapmak üzere davet edilen, Yıldırım Bayezid Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Mehmet Ünal, Mekke'nin Fethi Müslümanlar açısından çok büyük bir önem taşıdığını, ve bu büyük önemin de Mekke'de bulunan ilk Mescid, dahası Allah'ın orayı mübarek kıldığı bir belde olduğundan dolayı, bu önemin daha da arttığını belirterek, "Allah Rasulü Hz Muhammed (a.s)'ın ve ashabının Mekkeyi fethetmeden önce oradaki insanların gönüllerini fethetmişlerdi." dedi.

 

Etkinlik, son olarak bölgenin sanatçı Fatih Özil'in seslendirdiği ilahiler ile son buldu. (Emrullah Güneş/ İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir