• DOLAR 32.53
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2485.522
  • ...
`PKK yayın organları Cizre olayını çarpıttı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Hür Dava Partisi Cizre İlçe Başkanı Ahmet Elçin, dün akşam parti üyelerine yönelik yapılan saldırının ardından basın açıklaması yaptı.

Parti üyelerinin 10 gündür Yafes Mahallesi`nde seçim çalışmaları kapsamında broşür dağıttıklarını ifade eden Elçin, dün akşama kadar her hangi bir sorunla karşılaşmadıklarını söyledi.

"Üyelerimiz saldırıya uğradı"
Dün akşam saatlerinde parti üyelerinin, PKK`nin sözde gençlik yapılanması YDG-H çetelerinin Molotof bombası ve taşlı saldırısına maruz kaldıklarını hatırlatan Elçin, saldırı sonrası parti üyelerinin çalışmalarını kaldıkları yerden devam ettikleri söyledi.

"İftira medyası saldırıyı çarpıttı"
PKK`nin yayın organı olan ANF`nin kendilerine yönelik yapılan saldırıyı çarpıttığını belirten Elçin, "Olay böyle iken, PKK`ya bağlı yayın organları olayı çarpıtarak iftiralarla servis etmişlerdir. `Çocuklar kaçırıldı, silahlarla saldırdılar` gibi asılsız suçlamalarda bulunmuştur. Bir diğer iftirada `Biz Allah`ın partisiyiz` deyip oy istiyorlar gibi yalan söylemlere yer vermiştir. Bugüne kadar halktan ziyaret ettiğimiz binlerce kişi bu söylemlerin yalan olduğuna şahittir. Bu saldırıların sebebi gün geçtikçe halkın HÜDA PAR`a olan teveccühünü artmasıdır." diye konuştu.

"Halkın huzur ve refahını bozmaya hakkınız yoktur"
PKK/BDP`nin HÜDAPAR`ın varlığından rahatsız olduğunu ifade eden Ahmet Elçin, "Onun için halkı korku ile rehin almak isteyen malum zihniyet her fırsatta şiddete başvurmaktadır. Bunun açık örneği halkımıza parti tanıtım çerçevesinde ziyaret ederken, PKK`nin sözde gençlik yapılanması olan YDG-H çeteleriyle terör estirip adeta `Bizden başka kimseye hayat hakkı yoktur` ve `Burası bizim tapulu malımızdır` sarhoşluğuyla halkımız sindirmektedir. Bu saldırılar HÜDA PAR`a ya da HÜDA PAR üyelerinden çok halkın iradesini ipotek altına alma çabalarıdır. Ama halkımız artık gerçeklerin farkına varmıştır. Halkın huzur ve refahını; molotoflarla, yakmakla, yıkmakla, saldırmakla, kepenk kapatmakla, tehditle ve şiddet bozmaya hakkınız yoktur." dedi.

"Malum zihniyeti halkımızın vicdanına havale ediyoruz"
Parti üyelerine yapılan saldırıların kendilerini yıldıramayacaklarını vurgulayan Elçin sözlerini şöyle bitirdi, "Bugün kadar bize yapılan saldırılar bırakın bizi yılgınlığa düşürmeyi tam aksine azimle, kararlıkla daha güçlü bir şekilde çalışmalara sevk etmiştir. hüda Par sağduyusuyla, kararlılığıyla ve halktan aldığı teveccühü ile bu tür saldırıları akamete uğratacaktır. Biz malum zihniyeti önce Allah`a sonra halkımızın vicdanına havale ediyoruz." (Abit Dündar -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir