• DOLAR 32.37
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2325.463
  • ...
Çay evinde aile içi eğitim semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından kadına şiddetin önlenmesi amacıyla başlatılan Aile içi iletişim seminerleri "Sağlıklı kadın sağlıklı annedir. Sağlıklı toplum için şiddete hayır" sloganıyla başladı. Çalışmalar kapsamında Van'da ki kahvehanelerde erkeklerle bir araya gelinerek ailede şiddetin yol açtığı felaketler üzerine karşılıklı sohbetler yapıldı.

 

Bakanlık uzmanları tarafından verilen eğitimde, ailenin huzuru için eşlerin birbiriyle iyi geçinmelerinin önemine işaret edilerek, kanuni olarak da kadına şiddetin ağır yaptırımları olduğu hatırlatıldı.

 

Sinirlerimize hâkim olacağız
Ailenin reisi konumunda olan babanın eğitiminin önemini vurgulayan ve şiddetin önlenmesinde en önemli unsur olduğuna değinen eğitmen Benlioğlu, "Maalesef asla olmaması gereken, günümüz dünyasında, inancımızda olmadığı bir şekilde şiddet meyillisi bir toplumuz. Bu şiddet de işin kibarlaştırılmış hali. Hanımına, çocuğuna dayak atmayacaksın. Bunu bu toplumdan kaldırmak istiyoruz. Dünyanın her yerinde yokluk da var, menfaat çekişmeleri de var. Trilyonların, katrilyonların mücadelesini veriyor insanlar. Fakat hiçbir toplumda insanlar, bizim kadar birbirini üzmüyor, ezmiyor, dövmüyor, vurmuyor. Bunu yapmayacağız, sinirlerimize hâkim olacağız." dedi.

 

Benlioğlu, aile içi iletişimin önemine değinerek, Bakanlığın çağrı merkezi olan Alo 183 hakkında da bilgi verdi.

 

Etkinlikler sayesinde, toplumun, aile içi iletişim konusunda ilgisinin artırılmaya çalışıldığını belirten Benlioğlu, kadına yönelik şiddeti toplum gündeminden çıkarmak istediklerini kaydetti.

 

İlk defa böyle bir faaliyete şahit olduklarını ve bundan da mutluluk duyduklarını belirten vatandaşlar, bu tür seminerlerin devamının gelmesi gerektiğini ifade ettiler. (Haşim Tosun - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir