• DOLAR 32.565
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2434.044
  • ...
Hani İrşad-Der Mekkenin Fethini kutladı-FOTO Galeri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Mekke`nin fethi münasebetiyle İrşad Der tarafından düzenlenen programda bir konuşma yapan İrşad-Der yönetim kurulu üyesi Nihat Çam, Mekke`nin fethedilmesinden önce meydana gelen hadiselerden en önemlisinin Hudeybiye`de Peygamber efendimizin Müslümanlardan aldığı Rıdvan beyatı olarak bilinen ve Mekke`nin fethini müjdeleyen olay olduğunu belirti.

Bütün sahabelerin birbirleriyle yarışırcasına Rasulullah`a her halükarda Onunla olacaklarına, kanlarının son damlasına kadar Allah ve Rasulü için çarpışacaklarına dair söz verdiklerini sözlerine ekleyen Çam, konuşmasının devamında, İslam`da önemli bir yeri olan bu hadisenin Allahu Teala tarfından ayetlerle taçlandırılarak biat`a katılanların hepsinden Allah Teala`nın razı olduğunu ifade ederek, "Sana biat edenler gerçekte Allah`a biat etmektedirler. Allah`ın eli onların elleri üzerindedir. Kim ahdini bozarsa, kendi aleyhine bozmuş olur ve kim Allah`a verdiği sözü tutarsa Allah ona büyük bir mükafat verecektir" ayetini hatırlattı.

Çam daha sonra, "Mekkenin fethi; Allah`ın hükmünün yeryüzüne nakşilmesi, la ilahe
illallah mührünün dünyanın merkezine vurulmasıdır. Fetih küfür kalelerinin İslam`a açılması demek olduğu kadar, gönül kapılarının İslam`a açılmasıdır. Fetih, Allah`ın kullarının kullara kulluktan kurtarıp sadece Allah`a kul etme eyleminin zaferle sonuçlanmasıdır. Fetih, ele geçirip işgal etmek değil, tam tersine her şeyi sahibine iade etmektir. Bu günde Kudus`ümüz Mesdici Aksamız ne durumda? O da fetih bekliyor, yeni Selahaddinleri fethe çağırmıyor mu? Bugün de ırak, Afganistan, mısır ve diğer İslam ülkeleri yeni fetihler bekliyor." İfadelerini kaydetti.

Program İrşad-Der İlahi Grubu`nun seslendirdiği ilahiler ve fetih ile
ilgili okunan şiir ile sonlandı. (Ahmet Akyıldırım-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir