• DOLAR 32.522
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2434.511
  • ...
AGD'den "Mekke'nin Fethi" konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Batman Şubesi, Yeni Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda "Mekke'nin Fethi" konulu bir konferans düzenledi. Konferansa yoğun bir katılım gerçekleşti.

Programa İl Müftüsü Hasan Çağlar, siyasi parti temsilcileri, bazı STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Halil İbrahim Yakut'un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, AGD Batman Şubesinin tanıtım sinevizyonu gösterimi ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan AGD Batman şube Başkanı Lokman Özkan, 81 il ve 600 noktada "Mekke'nin Fethi" programının kutlandığını söyledi. Özkan, konuşmasının devamında yaptıkları çalışmaları anlattı.

Açılış konuşmasının adından AGD Genel Merkezi tarafından "Vahyin Kalbi Hasret Goncası Mekke" adlı sinevizyon gösterimi yapıldı.
Daha sonra küçük çocuklardan oluşan bir grup minik, Kur'an-ı Kerim, ilahi, hadis ve dua okudu.

"Fetih, insanı her türlü batıl düşüncelerden kurtarır"
Hasankeyf Müftüsü Celalettin Gezgiç, "Mekke'nin Fethi" konulu konuşmasını yapmak üzere söz alarak, "Fethin amacı, kapıları, kilitleri, kilitli gönülleri açmak demektir. Fetih, insanı her türlü batıl düşüncelerden kurtarır. Allah'ın bir diğer ismi Fettah'tır. Fetih, kalb ile kalbin sahibini birleştirme demektir. Bunu anlamayanlar, fetih ile işgali karıştırıyorlar. Fetih, kalbi hakikate açmak demektir. İşgal, kalbi hakikate kapatmak demektir." dedi.

"Allah, bizleri kulluk yapmak için yaratmıştır"
Fetih ile işgal arasındaki farkı anlatan Gezgiç, "İşgal dünyevi menfaatler için yapılır. Fetih ise, kalblerin önündeki engelleri kaldırır, insanı Allah'a kul yapmak için ve bütün esareti kaldırır. Fetih şuuruna sahip olan Müslüman bilir ki yeryüzü bize emanet ve halifelik için verilmiş. Allah, bizleri kulluk, adaleti hakim kılmak için yaratmıştır. Müslümanlar yerin altındaki zenginlikler için değil yerin üstündeki insan için mücadele eder." ifadelerini kullandı.

"Şimdi yeniden fetihlere çıkma zamanıdır"
Müslümanların fetih şuuruna ihtiyaçlarının olduğunu vurgulayan Gezgiç, konuşmasının devamında şunları kaydeti: "Müslümanlar, beşeri modern çağın tehlikeleriyle karşı karşıyadır. İnsan inançtan uzaklaştığı için buhrandadır, bunalımdadır. Hayatın kitabı Kur'an-ı Kerim'i arkalarına atanlar da kurtuluşa eremezler. Sıkıntı ve bunalımda olurlar. Bunun için fetih ruhuna ihtiyacımız vardır. İslam'ın yüce kriterlerini bırakıp batının kriterlerini almak bize yakışmaz. Şimdi yeniden fetihlere çıkma zamanıdır. Önce kendi hayatımızda fethi gerçekleştirmeliyiz. Mekke dünyanın merkezidir, Müslümanların merkezidir."

Programın sonunda katılımcılara sürpriz hediyeler ve çekilişler yapıldı.(M.Fatih Akgül/Yasir Oğuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir