• DOLAR 32.601
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2497.114
  • ...
Yol için gönderilen para bekletiliyor iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Hasankeyf ilçesi sınırlarında yaklaşık bin 200 yıl önce kurulan ve 150 haneden oluşan Uzundere (Vezriné) köyü sakinleri, eski yollarının kapatıldığını yeni yollarının ise çok uzun ve tehlikeli olduğundan dolayı yeni yol talebinde bulundular. Yetkililerin köylerine yeni yol için ödenek gönderdiğini ama gönderilen paranın bilerek bekletildiğini öne süren köylüler, yetkililerden acilen duruma el atmasını istediler.

Köyü sakinleri, yollarının daha önce Hasankeyf'ten geçtiğini ve kaleden taş düşmesi sonucu yollarının kapatıldığını belirttiler. Köylüler, Hasankeyf Kalesi'nin kapatılmasının ardından kendilerine yeni bir yol yaptırıldığını ama bu yolun çok tehlikeli olduğundan dolayı yeni yol talebinde bulunmuşlardı. Köylüler, bunun üzerine yetkililerin köylerine yeni yol yapılması için ödenek gönderdiğini ama bazı şahısların ödeneği bilerek beklettiğini iddia etti.

Köye yüklü bir erzak getiremiyoruz
Köylüler adına konuşan M.Said Maviş, Hasankeyf'te bulunan kayanın düşmesi nedeniyle eski yollarının kapatıldığını ve yeni yaptıkları yollarının ise Karaköy üzerinden 20 tehlikeli virajdan geçtiğini belirterek, "Yeni yapılan yol çok tehlikelidir. Yüklü arabalar çıkamıyor ve çocuklarımızı endişe içerisinde okula gönderiyoruz. Köye herhangi bir yüklü bir erzak getiremiyoruz. Yol yüzünden köylüler çocuklarını okula gönderemez olmuş. Bir de kar yağışı bizi çok mağdur etti. Yollarımız günlerce kapandı." dedi.

Su ve yol yüzünden köyden göç ettik
Daha önce 9 kilometre olan yollarının şimdi ise 15 kilometre olduğunu ifade eden Maviş, "Yeni yolumuz daha tehlikeli ve virajlıdır. Bu iki senedir bu zahmeti çekiyoruz. Yetkililer bize, 'Uzundere ve Karaköy arası yolunu açacağız' dediler ama bir senedir açılacak yeni yola gelen ödenek bekletiliyor. Yapılacak yol boyunca tüm arazi sahipleri yol yapılsın diye imza vermişler. Buna rağmen bu ödenek iddia edildiğine göre kaymakamlık tarafından bekletiliyor. Bu yüzden çok mağduruz. Şuan arazilerimizin 3'te birini ancak işletebiliyoruz. Ayda dört defa köye gitmemiz gerekirken sadece bir defa gidebiliyoruz. Bu yol ve su sorunu yüzünden köyde kalan 5-10 ev sakinleri Batman'a göç ettiler. Şuanda da su ve yol sorunu hallolmazsa kaç ev daha Batman'a taşınmayı düşünüyor." ifadelerini kullandı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir