• DOLAR 32.568
  • EURO 34.73
  • ALTIN 2413.463
  • ...
Meke`nin Fethi Ümraniye`de coşkuyla idrak edildi- FOTO Galeri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL-Ümraniye`de yaptığı hayırlı çalışmalarla adından söz ettiren Marmara Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği(Marmara Der), `Mekke`nin Fethi` programı düzenledi. Sunuculuğunu Sefa Hanbeyoğlu ve Mehmet Çınar`ın yaptığı program, Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ümraniye Belediyesi Cemil Meriç Kültür Merkezi`nde düzenlenen programa, halkın yoğun katılım göstermesi dikkat çekti.

Şer görünen şeyler bizim için Hayır olabiliyor.

Mekke fethinin tarihsel sürecini anlatan İbrahim Halil Yıldırım,"Allah`ın bizi sınadığı bazı şeyler şer görünse de hayır olabiliyor. Nitekim Peygamber Efendimiz yanına 1400 sahabesini alarak Mekke`ye gittiği zaman Müşrikler onları Mekke`ye sokmadı ve üstüne üstlük elçi olarak gönderdikleri Hz. Osman`ı bile esir almışlardı. Bunun üzerine müşriklerle Hudeybiye Antlaşması imzalandı. Birçok maddesinin Müslümanların aleyhine olan antlaşma Bazı sahabelerin özellikle de Hz. Ömer`in itirazlarına rağmen imzalandı, Sahabeler Peygamberin yaptığı işin hayırlı olduğunu ancak dönüş yolunda Fetih Suresinin inmesiyle öğrendiler." diye konuştu.

Fetihleri gerçekleştiren yiğitler birden ortaya çıkmadı.

Programda bir konuşma yapan Rıdvan Yont ise, Fetihleri gerçekleştiren yiğitlerin birden bire zuhur etmediğine dikkat çekerek şöyle devam etti: "Sahabe dediğimiz bu şahıslar Kuran`ın ışığında, Resulün terbiyesinde yetişip aleme Örnek oldular, cihana hakim oldular. Resulullah Allah`tan bir rahmet olarak onlara yumuşak davrandı, katı ve kaba davranmadı. Onları afetti, bağışladı, günahlarından ve hatalarından dolayı onları kınamadı, ayıplamadı. Rasulullah yaptığı işlerde onlarla istişare etti onlara değer verdi çünkü Rasulullah onları geleceğin Ömerleri, Ebubekirleri, Alileri, Musapları olsun diye diye yetiştiriyordu. Evet fetihleri gerçekleştiren nesil Rasulün terbiyesinden geçmiş kişilerdi." diye konuştu.

Program`da Pendik ilahi gurubunun okuduğu ilahiler ve oynan tiyatro seyircilerin beğenisini kazandı. Program Mola Nizamettin Yaçin Hocanın yaptığı kapanış duasıyla son buldu. (Selman Talayhan-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir