• DOLAR 32.613
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2523.074
  • ...
`Mekke`nin fethi, hakkın şahlanışı batılın yok oluşudur`-FOTO Galeri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS-Bitlis`te faaliyet yürüten Best-Der, Mekke fethinin 1383. Yıldönümü münasebetiyle bir program düzenledi. Yoğun katılımlı programda konuşan derneğin Yardım Komisyonu Başkanı Emrullah Uysal, Mekke`nin fethi, hakkın şahlanışı batılın yok olduğunu söyledi.

Dernek binasında gerçekleştirilen program, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program daha sonra İlahi, şiir ve slayt gösterimiyle devam etti. Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Best-Der Yardım Komisyonu Başkanı Uysal, yılbaşına ilgi göstermeyerek bu soğuk havada Mekke fethinin kutlanması için bir araya gelen halka teşekkür etti.

"Mekke`nin fethi safların belirginleştiği yerdir"
Mekke`nin, zulümle yurtlarında çıkarılanların, rahmetle fethettiği yer olduğunu belirten Uysal, daha sonra, " Her türlü işkenceye uğramış, anasından, babasından, evladından ayrı bırakılmış, memleketinden çıkarılmış, evleri ve malları talan edilmiş olan peygamber ve onun güzide ashabının rahmetle fethettiği yerdir." Dedi.

Mekke`nin fethi, insanların saflarını belirlediği gün olduğuna vurgu yapan Uysal, bu belirlenen saflardan birinin Allah ve Resullüne inanıp tevhidi davanın saflarına katılan muttakilerin, diğerinin ise Allah ve resullüne inanmamakta direnerek tağuttun saflarında yer alan bedbahtlar olduğunu ifade etti.

"Mekke`nin fethi, Bitlis`in fethedilmesi demektir"
Sadece fetih deyip geçilemeyeceğine dikkat çeken Uysal, konuşmasının devamında, " Mekke`nin fethi dünyanın fethi demektir. Birçok fetih kapılarının açılması demektir. Şam`ın fethi, Kisra`nın yok oluşu, Bizanssın ortadan kalkması demektir. Mekke`nin fethi, Kudüs`ün fethedilmesi demektir. Diyarbakır`ın fethedilmesi demektir. Ebu Eyüp El Ensar`inin kardeşi Feyzullah-i Ensar`inin komutasında Bitlis`in fethedilmesi demektir. İslam coğrafyasının büyümesi demektir. Dünyanın huzura kavuşması demektir." İfadelerine yer verdi.

Mekke`nin fethinin insanların kula kul olmaktan kurtulup tek olan Allah`a kul olmanın müjdesi olduğunu sözlerine ekleyen Uysal son olarak, " En önemlisi de Hz. Peygamber ve onun ashabı bir yeri fethederken nasıl davranılacağını göstermiştir. Kan akıtılmadan, zulüm edilmeden, gözyaşı döktürmeden bir memleketin nasıl alınacağını göstermiştir. Allah, Mekke`nin fethi gibi fetihler nasip etsin, İslam âleminin içinde bulunduğu bu buhranlardan Müslümanları kurtarsın. Nasıl ki, o günün müşrikleri zelil olduysa, rabbim bu günün müstekbirlerini, zalimlerini ve diktatörlerini rezil etsin" ifadelerini kaydetti.

Program yapılan dua ile sona erdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir