• DOLAR 32.382
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.174
  • ...
İskenderun AGD'nin programında  fetih coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HATAY- Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Mekke Fethi'nin 1383. Yıldönümü nedeniyle bir konferans düzenledi. Bazı insanlar çarşı ve sokaklarda Hıristiyan adeti olan yılbaşını kutlarken, AGD Kültür Merkezinde Mekke'nin Fetih yıldönümünü coşkuyla kutlandı.

 

Dün saat 19.00'da başlayan konferansa yoğun ilgi dikkat çekti. Küçük çocukların Kur'an ve Hadis okumaları izleyicilere güzel duygular yaşattı.

 

AGD İskenderun Temsilliği Başkanı Zahid Demir'in yaptığı açılış konuşmasında , tüm İslam Alemi'nin Fetih yıldönümünü kutladı.

 

Program, genç öğrencilerin seslendirmiş olduğu ezgi ve şiirleriyle devam etti.
Öğrenciler tarafından hazırlanan, Abdullah Bin Mesud'un Rahman Suresini Mekkeli Müşriklere karşı Kabe'de okuduğu olayı konu alan tiyatro oyunu sergilendi.

 

Programa konuşmacı olarak katılan Dörtyol İlçe Vaizi Kazım Ural konuşmasına, "Aklı alınmış, kendi beyninin düşünmesinin ötesine geçilmiş Müslüman topluluklarının bu gece sabaha kadar eğlendiği bir ortamda, Mekke Fethi adına buraya toplanmanız ve bir araya gelmenizden hasıl olan bu topluluğu gördük ya, başka söze gerek yok." ifadeleri ile başladı.

 

"Mekke rahat yatakta fethedilmedi."
Mekke'nin önce gönüllerde fethedilmesi gerektiğini vurgulayan Ural, "Fethedilecek bir şehrin, ilk önce fethe muhtaç ve hazır olması lazım. Mekke rahat yatakta fethedilmedi. En sevdiğimiz malımızdan fedakarlık yapmadıkça Mekke'yi fethedemeyiz. Mekke'yi fethetmek için fetih ruhlu insanların yetişmesi gerek. Fetih için yola çıkacaksak, davaya leke getirmmeeye dikkat edeceğiz." ifadelerini kullandı.

 

"Fethin gerçekleşmesi için İman şarttır."
Fethedilecek yerin gelişi güzel hazırlık yapılabilecek bir mekan olmadığını dile getiren Ural, "O mekanın kutsiyetine gölge düşürmemek adına, elimizden geleni yapacağız. Mekke'nin fethedilmesine bu kutsi vazifeye insanların gönlünün Din-i İslam-ı Mubin'e topyekün yeniden açılmasına engel olacak, hiç bir şeye takılmanın anlamı yok. Çünkü Mü'min bahane uyduran değil, çözüm üretendir. İman varsa imkanda vardır. Fethin gerçekleşmesi için İman şarttır." şeklinde konuştu.

 

"Mekke'yi fethetmek adına, mutlak surette insan yetiştireceğiz."
Ural son olarak şunları söyledi. "Mekke'yi fethetmek adına hazırlık yapacağız. Mekke'yi fethetmek adına mutlak surette insan yetiştireceğiz. Bunun için yapılması gereken otoriteye, Mevla'nın emirlerine ve onun Resulüne (sav) mutlak itaat etmemiz gerekir. Mekke'nin fethinden beri, fethedilmeyi bekleyen beldeler, fethetmeyi bekleyen, Müslüman'ca yaşayan erler ve fethedilmeyi bekleyen tespih çeken gönüller var. Bunları fethettiğimiz gün, Mekke'yi aslen fethetmiş olacağız. Bizler İskenderun'u da fethedeceğiz."

 

Program yapılan dua ile sona erdi. (Fikret Kavgalı/Mehmet Ün-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir