• DOLAR 32.527
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2430.862
  • ...
`Mekke`nin Fethi Nurdur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KOCAELİ - Mekke`nin Fethi münasebetiyle Kocaeli`de düzenlenen program Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Okunan Kur`an-ı Kerim`den sonra Mekke`nin Fethi`ni anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Programda bir konuşma yapan İhvan-ı Müslimin liderlerinden Abdullatif El Şerif-i Mekke Fethi`nin nur fethi olduğunu, sıradan bir fetih olmadığını belirtti.

Abdullatif El Şerif-i, Mekke`nin şehirlerin anası, medeniyetlerin başı olduğunu hatırlatarak, "Fethedilmeden önce insanlar, Allah`tan başka her şeylere, hayvanlara, bitkilere, paraya, tapıyordu. Mekke`nin içinde, Kâbe`nin içinde 360 put vardı. Allah`ın sevgilisi Muhammed (S.A.V) nur ile geldi ve bunları, Lailahaillah diyerek yok etti. Bugünden sonra insanlar peygamberi inkâr ettiler ve bazıları bu putlara tapmaya devam etti. Allah (C.C) peygambere, biz seni alemlere rahmet olarak gönderdik dedi. Hz. Muhammed dünyaya adalet yaydı. İnsanlar gibi yiyor insanlar gibi giyiniyordu. Zalim bir hakim değildi, evleri sıradan bir evdi. Onun Ashabı dünyayı elleriyle iterek Allah için cihat etti." Dedi.

Filistin`de Irakta Suriye`de Mısır`da İslam`ı yok etmeye çalışanların olduğunu söyleyen el Şerifi daha sonra, "Biz Allah`a dayanacağız, bilin ki bu dava haktır ve bütün dünyaya yayılacaktır peygamber komutasında vefat edeceğiz. Bu ümmet Selahaddin ve Fatihleri gördü. Hasan El-Benna, Seyyit Kutub`un yolunda olacağız. Mekke`yi fethettikten sonra diğer yerleri ashab ilimle fethetti. Zalimler bu fetihlerde zulüm yaptılar Irak`ı Afganistan`ı Mısır`ı Suriye`yi kana boğdular. Biz yeniden döneceğiz kuranla daim olacağız. Bizim şiarımız Kur`an daima dik kalacaktır" diye kaydetti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir