• DOLAR 32.391
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.742
  • ...
Vali Kıraç, TEİAŞ ve DEDAŞ yetkilileri ile görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Son dönemde elektrikte yaşanan aksaklıklar ile ilgili bir toplantı gerçekleştiren Vali Mustafa Cahit Kıraç, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (Teiaş) ve Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (Dedaş) yetkilileri ile bir araya geldi.

 

Valilikte gerçekleşen toplantıya, Vali Mustafa Cahit Kıraç'ın yanı sıra Merkez İlçe Kaymakamları, TEİAŞ Diyarbakır İşletme ve Bakım Müdürü Nimetullah Uygur, DEDAŞ Bölge Müdürü Murat Karagüzel, DEDAŞ İl Müdürü Asım Aydın katıldı.

 

Son dönemde çok sık yaşanan elektrik kesintileri, bunun sebebi ve çözümleri ile ilgili konularının ele alındığı toplantıda DEDAŞ yetkilileri, bölgedeki kış şartlarının ağır geçmesinden dolayı hatlara aşırı yüklenme olduğunu bunun da yerel kesintilere sebebiyet verdiğini ve sıkıntıların en kısa zamanda giderileceğini belirtti.

 

Toplantıda Vali Kıraç, vatandaşın mağdur edilmemesi için yaşanan sıkıntıların en kısa zamanda halledilmesini ve altyapı sorunlarının giderilmesini istedi.

 

DEDAŞ yetkilileri ise, yaşanan elektrik arızalarına erken müdahale için teknik ekip sayısını arttırdıklarını, bölgede altyapı çalışmalarını hızlandırdıklarını, 11 adet yeni trafonun yerlerine monte edileceğini, en kısa zamanda yeni bir çağrı merkezinin de hizmete açılacağını ve elektrik kesintilerinde de halkın önceden bilgilendirileceğini söylediler. (Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir